enbg

Народното събрание се превърна в Антинароден съд

11.1.2017 | коментара

Иван Кулеков изрази мнение по повод отказа на депутатите по-рано през деня да обсъждат референдума.

„Уважаеми зрители, и аз днес изгледах… това… не знам как да определя това, което се случи в Народното събрание. Tо не беше дебат, не беше и обсъждане… Всъщност днес Народното събрание се превърна в Антинароден съд. Това, което говориха депутатите по дух, а и по съдържание, не се отличаваше по нищо от онова, което са говорили прокурорите и съдиите по време на Народния съд от 1944-45 година. Единствената разлика беше, че през декември 1944 година обвиняеми бяха враговете на народа, а през януари 2017 година обвиняем беше самият народ. Престъплението на народа, според народните обвинители, се състои в това, че той чрез референдум иска да смени политическата система в България – т.е. иска да смени онези сраснали се с различните власти крадци, лъжци, корумпирани демагози и некадърници, които претендират, че са самата политическа система. Друго престъпление на българския народ е, че той, на въпросния референдум, съвсем демонстративно е отказал да бъде ограбван от влезлите в парламента партии. Говорещите стигнаха до мнението, че най-голямото наказание за българския народ би било ако те продължат да го управляват.

Плахите опити да се защити народа бяха в посока „нека не съдим българския народ, защото той е невменяем“ – не знае за какво гласува на референдум, не знае кое е добро и зло за него, не осъзнава, че трябва да служи на чужди, а не на своите интереси, и не е узрял да разбере, че не той е народа, а ние, неговите господари, неговите говорители в сутрешните блокове, неговите собственици на проправителствени, проамерикански, проруски и профекални медии сме истинският народ.

Народните представители си го казаха съвсем ясно – всички, които правят неща, което народът харесва, са мръсни популисти, а онези, които правят всичко, което народът не харесва, са държавници, политици, интелектуалци, елит. И според този елит българската държава с всичките й власти и институции не съществува, за да служи на 7-милионния български народ, а на 1000 човека от самообявилия се елит.

Днес да кажеш, че си един от седемте милиона, а не един от хилядата, е по-лошо от това да си фашист, комунист или терорист. Ти си гаден популист. Е, добре, аз съм гаден популист!“

Цялото предаване от 11 януари 2017 г.