enbg

„Най-хубавото, което сме правили, е да напуснем бандите и да се отдадем на музиката.“

24.6.2011 | коментара

24 юни 2011 г.

Легендарната хип-хоп група „Сайпръс Хил“ започна гостуването си в „Шоуто на Слави“ с изпълнение на емблематичния си хит от 1993 година „Insane in the Brain“, който им донесе и номинация за престижните награди Грами. Вокалистите Би Риъл и Сен Дог и перкусионистът Ерик Бобо още в началото на разговора отхвърлиха учтиво предложението на Слави да стане член на „Сайпръс Хил“, свирещ на виола.

Музикантите израснали на улицата „Сайпръс Авеню“ в Лос Анджелис и не очаквали, че хип-хопът ще им донесе такъв успех: „Въпреки това винаги имаше едно вълшебно чувство, когато бях с моята група – сякаш за нас винаги е имало една голяма цел, заради това, че сме се срещнали и сме заедно.“ До момента хип-хоп легендите са продали над 20 милиона копия от албумите си.

Години преди големия успех на „Сайпръс Хил“ Би Риъл и Сен Дог членували в една от уличните банди на Лос Анджелис. „Понякога имаше насилие, но на много свестни деца в ЛА се случва да попаднат в тази прослойка. Културата на бандите съществува от много години и понякога се случва, без да разбереш как е станало, да се забъркаш в нея. Най-хубавото, което някога сме правили, е да спрем този начин на живот и да се отдадем на музиката.“

Сен Дог уточни, че опитът от членството в такава банда се е отразил изключително на музиката им: „Това, че бяхме част от улична банда за няколко години, всъщност ни помогна да станем музиканти, защото ние живеехме посланието. Човек не може да знае какво преживяват младите хора на улицата, ако сам не го е усетил. „Сайпръс Хил“ нямаше да има тази идентичност, ако ние нямахме този опит. Затова успяхме да се свържем с много хлапета по целия свят – не сме единствените, които са израснали в среда на насилие. Това ни помага, когато пишем песните си, защото сме изживяли това, за което пишем.“

Ерик Бобо разказа, че срещнал „Сайпръс Хил“ през 1992 г., когато Сен Дог и Би Риъл откривали за концерт на предишната му група – „Бийсти Бойс“: „Гледах тяхното шоу всяка вечер и прекарвах повече време с тях, отколкото с Бийсти Бойс“. „След това просто го откраднахме“ – уточниха двамата вокалисти.

Би Риъл разказа и за четирите години, прекарани със сексиконата Кармен Електра: „Беше страхотно, тя беше много забавен и готин човек, с чудесно чувство за хумор. Тя обича да танцува и когато дойдеше времето да сме интимни, тя знаеше как да се движи, ако ме разбираш… И аз не бях толкова зле предполагам…“ След раздялата с Електра, рапърът се запознал със съпругата си – социален работник в Калифорния, с която имат дъщеря на 1 годинка. Би Риъл има и син, който е на 24 години – „тогава бях тийнейджър и не знаех какво правя“.

Би Риъл разкри, че едно от любимите му места по света е Холандия, където обича да се наслаждава на квартала с червените фенери и на либералните закони по отношение навиците на „Сайпръс Хил“. През 1995 година Би Риъл си направил и специална татуировка на дракон, която да му напомня за времето, прекарано в Амстердам.