enbg

Много високо ниво на Танци върху песни и музика на „Ку-ку бенд”

19.5.2011 | коментара

В четвъртък стартираха изпълненията на финалистите в „Танцувай с мен – 3… стаен” в задачата „Танци върху песни и музика на „Ку-ку бенд”. С началото на първото изпълнение стана възможно зрителите да оценяват изпълнителите на адрес www.tanc.slavishow.com. Оценяването ще приключи в 18 ч. на 26 май 2011 г. Генералното класиране в кръга ще бъде определено като се вземат под внимание както оценката на журито, така и оценките на зрителите.

За да се подготвят за днешната задача, на участниците помагаха Пламен Андреев от „Дъ Сентър”, Мира Тодорова и Илия Илиев от „Памбос Денсинг център” и Балет „Магаданс”. Тъй като водещият Слави Трифонов е част от „Ку-ку бенд” и по тази причина се чувства пристрастен, той бе поканил в студиото двама съветници – Иво Сиромахов и Ивайло Вълчев. Известният със своите музикални престъпления Сиромахов този път демонстрира песен и танц в едно на „Жълта книжка” от 1995 г., след което призна, че иска да види танци около парламента, с подходящи изразни средства като павета на „Нема такава държава“. Ивайло Вълчев от своя страна сподели, че ще му бъде интересно дали участниците ще се превърнат в част от песента или ще я изберат за фон на нещо, което да представят.

Първият за вечерта танц беше на Борис Панайотов върху „Бедните не могат да скачат”, за който танцьорът бе подготвен тематично – с баскетболен екип, с баскетболна топка и кош в студиото. По думите на Павлина, изпълнението на Борис е било силно и освен това той всяка седмица се представя на 100%, не си позволява да се отпуска, въпреки високите си оценки. Според Николай, Борис е демонстрирал невероятни физически качества. Мария заяви, че е наблюдавала блестящо, много хубаво и много сложно изпълнение, съобразено с текста. Тя се пошегува, че на Борис му е липсвало само това да е по-висок, за да е истински баскетболист. Памбос също потвърди, че сме видели още едно наистина страхотно изпълнение от Борис и той е показал, че „високите мъже може да играят баскетбол, може да пеят, може да правят каквото и да е друго, но ниските мъже много повече могат да танцуват. А високите дори в банята не могат да танцува”.

Вторият танц беше на Мая Иванова и Вилиана Иванова на песента „Пружината“. За момичетата Павлина сподели, че винаги имат много приятно излъчване, но понеже оценката им се оформя на база изпълненията на другите участници, на този етап трябва да имат предвид, че имат много силна конкуренция. Мнението на Николай беше, че Мая е била по-притеснена този път, а танцът го оставил с очакване, че до края че ще си свалят и останалата част от костюмите, но това не станало. Мария бе на мнение, че последните три задачи на Мая и Вилиана са били еднотипни и движенията се повтарят във всяка задача. „Искаме да гледаме танц, не само излъчване”, каза Мария. Памбос потвърди, че двете приятелки са много лъчезарни и носят много радост на очите на хората, но изтъкна, че е забелязал разминаване в танца им, наред с притеснението на Мая.

Стефан и Кольо Бончеви танцуваха върху „Ethno fighter“.
Мария Агапиу заяви,че е харесала танца на баща и син, ролята им отивала, а имало и сложни изпълнения на Стефан. Памбос каза за двамата танцьори, че са били уникални. Имаше и персонално обръщение към сина: „Кольо, ти можеш и да танцуваш, бе!” и съвет към „г-н Станислави” да направи клип на тази песен с участието на Бончеви. Мнението на Николай беше, че много добре са миксирали етно и хип-хоп, и ако Кольо продължава да напредва, до края на шоуто може да надмине учителя си. Според Павлина, това е най-доброто им изпълнение от началото и е изненадана, че са танцували толкова освободено, пуснали музиката да влезе в тях.

Последният танц тази вечер беше на Райя Андреева на песента „Минах ли те“.
Павлина отбеляза, че Райя танцува освободено на последните две задачи и изобщо „откакто никой не отпада, всички се освободиха”. Тя добави обаче, че до последно очаквала в танца на Райя да се случи нещо повече, но така и не дочакала. „Показваш, че имаш качества, надявам се тази увереност да пренесеш и в други задачи”, каза Николай. Мария бе на мнение, че еротичният танц е бил прелом при Райя и оттогава тя се представя блестящо. Памбос коментира представянето на момиечто така: „Райя, днес 90% от успеха ти е от въздействието на певеца и бенда. Много хубава хореография, изигра всичко от песента, направи спектакъл на тази песен.”

Оценки на участниците, поставени от журито:

Борис Панайотов – 6,00
Мая Иванова и Вилиана Иванова – 4,50
Стефан и Кольо Бончеви – 6,00
Райя Андреева – 5,50

След изпълненията на останалите участници утре, петък, ще стане ясно временното класиране. Генералното класиране ще разберем следващия четвъртък, 26 май 2011 г., когато ще е приключило гласуването на зрителите.