enbg

Михаил Михайлов е вторият, който напусна ПРЕТЕНДЕНТЪТ

25.10.2010 | коментара

25 октомври 2010 г.

Ива Николаева и Гергана Костова се представиха последни в задачата „Интервю с популярен художествен образ“ – „Скеч с актьор“. След края на изпълненията комисията взе решение кой да напусне надпреварата. На останалите десет претенденти беше възложена новата трета задача.

Интервюто на Ива беше с Гацо Бацов. Мнението, изразено от Светльо Митев за нейното представяне, беше, че когато е спокойна, тогава „много хармонично влиза във вербалния гег“. По думите на Иво Сиромахов, нейното интервю е било заредено с настроение, но на много места е изпускала текста и затова се налага да е по-прецизна.

Слави коментира, че Ива е започнала спокойно, но в рамките на разговора се е объркала, което пък довело до объркването на актьора Краси Радков.

След интервюто й с Дядо Шишарко, Гергана Костова изслуша и мненията и забележките на членовете на журито. Слави изтъкна „паразит“, който Гергана често използваше – „Много ми е любопитно“, след което посочи, че говорът й е бил изкуствен: „Не си в радио – не трябва просто гласът да е изнесен. Трябва да си естествена.“ Слави беше категоричен и за това, че като водещ тя не може да произнася нецензурни думи в ефир – нещо, което се случи, когато Гергана предположи как би се казвал женски лилипут.

Иво Сиромахов каза, че Гергана има качества, но и трябва повече концентрация и я посъветва да не се увлича по това, което се случва срещу нея. „Зазяпват се в актьорите, гледат като зрители“, обобщи Иво представянето на всички претенденти.

По думите на Светльо Митев интервюто на Гергана е било изпълнено с най-много настроение, било е най-жизнено, в сравнение с останалите участници. На Светльо се наложи да се обоснове пред Слави, когато каза, че се е забавлявал да наблюдава „жизнена, усмихната водеща“. На въпроса на водещия какво има предвид, Светльо отговори, че това е обратното на „позаспала и намръщена водеща“.

По традиция Иво Сиромахов и Светльо Митев избраха под своята егида един от претендентите, който беше защитен от изгонване. Днес това беше Даниела Тонова. Решението, което взе Слави, беше проектът да напусне Михаил Михайлов.

Претендентите научиха и новата си задача – „Атрактивно солово изпълнение на песен“. Те ще работят с „Ку-ку бенд“ и няма да имат никакво ограничение в стил, език или жанр. Изпълненията ще видим в четвъртък и петък, 28 и 29 октомври 2010 г.