enbg

Митко Щерев се наслади на миниконцерт от негови песни

19.2.2010 | коментара

18 февруари 2010 г.

Миниконцерт от песни на Митко Щерев бе подаръкът на Слави и „Ку-ку бенд” към именития композитор. В импровизирания концерт, на който авторът на музиката се наслади от първия ред, бяха включени песните „Осъдени души”, „Влюбено сърце”, „Стари мой приятелю” и „Адаптация”.

Митко Щерев гостува в шоуто ден преди големия финал в Музикална академия „Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда”.

„Това е нашият поглед към тях. Това е нашият подарък.” – каза Слави по повод подготвените песни. Той благодари на Митко Щерев, че се е съгласил да е част от комисията на Музикална академия „Ку-ку бенд”: „Аз оценявам това. Оценявам, че не постъпи като някои самодостатъчни интелектуалци и културтрегери и прие да оценяваш български изпълнители и създателите на техните песни. Ти ни уважи, затова ние искаме да ти направим един подарък.”

Ето какво още каза Митко Щерев в предаването:

„Аз винаги съм се шегувал със себе си, че съм една осъдена душа. Обаче тази вечер, тази песен беше изпълнена точно, както съм искал да бъде изпълнена и Нели го направи превъзходно. (…) Обаче тази година започна много лошо за мен и наистина съм осъдена душа.” После композиторът обясни, че „една известна певица ме даде под съд, и на 25 февруари може би ще бъда осъден 10 хиляди лева. … Освен това, един от китаристите ми регистрира търговска марка „Диана Експрес” и по всяка вероятност ще загубя името „Диана Експрес”.”

Митко Щерев напомни за дадено преди време обещание: „Много съм стабилен като обещая нещо. Това е твоята песен, написана специално за теб от тандема Митко Щерев – Иля Велчев и се казва „Ангеле мой”.” Освен специално написаната песен, Митко Щерев подари на Слави и диск с негова филмова музика, както и книгата си „Забравих си часовника”.