enbg

Мирослав Милков в „Искам думата“

15.7.2013 | коментара

В рубриката „Искам думата“ сценаристът Мирослав Милков сподели своето мнение за състоянието на любимия му футболен отбор „Левски“. Според него загубата от тима на „Иртиш“ (Казахстан) е най-срамната в историята на „Левски“ – „нашите футболисти играха така все едно, че бяха обули жокейски ботуши“. Той посъветва Наско Сираков да звънне на Илиана Раева и да запише някои от футболистите в ансамбъла по художествена гимнастика, но с условието да не им дават топки, защото вече са доказали, че там не стават.

Според Милков в „Левски“ трябва да се предприемат спешни действия: „Tрябва да се обърне внимание на детско-юношеската школа, на младите футболисти в отбора, защото има такива“. Сценаристът изтъкна довода, че 17-годишният Антонио Вутов е бил най-добрият футболист в отбора в първия мач срещу „Иртиш“, но въпреки това треньорът отказал да го пусне в реванша от страх да не съсипе психиката му. Милков смята, че в българските отбори трябва да залагат на млади играчи като Вутов и Попадийн, а не на чужденци като Бру и Лопес, които изглеждат като избрани с томбола от председателя на управителния съвет на отбора Иво Тонев.

Ако и вие искате да участвате в „Искам думата“, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 15 юли 2013 г.