enbg

Милена Терзиева за протеста в Лондон в подкрепа на майките на деца с увреждания

5.11.2018 | коментара

В предаването Слави Трифонов разговаря чрез скайп връзка с Милена Терзиева за протеста на българи в Лондон в подкрепа на майките на деца с увреждания.
Милена Терзиева е родом от Абланица, гоцеделчевско. Живее в Лондон от осем години и има свое дизайнерско ателие за изработка на дрехи. Има петгодишен син Кирил.

Милена признава, че не се чувства добре в Лондон и че България й липсва: „По някакъв начин съм патриот, искам да живея в България, да работя в България и в момента всичките ми действия са насочени към това да живея в България“, сподели Милена и уточни, че се опитва да премести бизнеса си в родината си, както и да убеди свои клиенти да изнесат продукцията си в страната ни.

На въпроса на водещия защо тя, както и други хора, живеещи в Англия, са решили да подкрепят майките на децата с увреждания, Милена обясни, че те, като български майки, е нужно да бъдат съпричастни с тях.

„Срещу моята къща има блок, в който живеят осем такива деца, на които държавата плаща наема, плаща за психотерапевти, плаща за рехабилитация, плаща за памперси, за специалната храна, която ядат. Държавата плаща и за специалните колички, които използват тези деца! Българската система просто убива децата на България“, обясни Милена.
Според нея, не хората са поискали оставката на вицепремиера Валери Симеонов, а той сам си я е поискал, отправяйки обидните изказвания към майките на деца с увреждания. „Такова поведение тук се смята за дискриминация“, заяви Милена Терзиева.

Цялото предаване от 5 ноември 2018 г.