enbg

Марина Гашпарова с най-точно изпълнение в петъчната вечер

22.10.2010 | коментара

В петък продължиха изпълненията на претендентите във втората задача от проекта – интервюта с популярен художествен образ. Скечовете си с актьори представиха Васил Матев, Марина Гашпарова, Тони Стоянов, Десислава Йовчева и Тома Горанов. По време на изпълнението на задачите Слави Трифонов обясни, че има три вида хора, в зависимост от това какво показват пред камерата – „Първите показват толкова, колкото си могат, вторите показват повече отколкото могат, а третите показват по-малко от това, моето могат. Това е следствие на адреналина. За да си водещ трябва да показваш – в най-лошия случай толкова, колкото си можеш. А в по-добрия случай – повече отколкото можеш.“
Светослав Митев уточни, че критерият на Слави Трифонов е „базиран върху 5 милиона и 800 хиляди думи, казани пред камера и повече от 10 000 метра височина, измината по стълбите в студиото.“

Боксьорът Васил Матев имаше за задача да се потопи в идиличния и спокоен тон на образа Володя Стоянов, изигран от Виктор Калев.
След изпълнението на скеча Иво Сиромахов каза, че „за водещия е истинско изпитание да общува с образа на Володя Стоянов, защото той е много бавен. Когато си ти (Слави Трифонов) става конфликт, защото ти си по-нервен и да вървят нещата в някакво по-бързо темпо. Така че задачата на Васил е изключително трудна. Тежкият и бавен ритъм противоречи на законите на шоуто, където трябва всичко да се случва бързо и динамично. Мисля, че Васил, общо взето, се справи“. Слави Трифонов определи представянето като прилично, но направи забележка, че не трябва да се казва „напредвид“ или „впредвид“, а просто „предвид“. Светослав Митев обобщи: „Участието на Васил показа, че Володя Стоянов може да бъде интервюиран и в едно друго темпо. Не е задължително винаги водещият да бъде контрастен спрямо Володя Стоянов като нервно противостоене. Това просто е другият подход.“

Марина Гашпарова трябваше да се справи с предизвикателството да общува с изтънчения Денди Пенди, в който се превъплъти Мариан Бачев.
Комисията единодушно реши, че Марина най-много от всички се е доближила да смисъла на задачата. Иво Сиромахов я поздрави за доброто представяне: „Тя беше изключително точна в изпълнението, в драматургията на текста, импровизациите бяха изключително уместни“. Слави Трифонов допълни: „За първи път анонса към госта беше произнесен добре, спокойно, със самочувствие и без никакви грешки.“

Мненията на журито бяха неколкократно прекъсвани от внезапните появявания на баба Вуна на различни места в студиото с все по-предизвикателно облекло. Слави сподели, че баба Вуна многократно го е провокирала в ефир с цинични смешки, които обаче остават скрити за зрителите.
Комисията си припомни и как преди финала на „Бягство към победата“, на българо-гръцката граница, баба Вуна оставила кутия бонбони на граничарите, предназначена за Слави Трифонов. Когато Слави получил бонбоните вътре открил послание: „Славчо, ожени се за мен! Баба Вуна.“ В друг случай отец Нафърфорий се появил зад камерите, обут в чорапи с жартиери.

Светльо Митев определи баба Вуна като „най-свирепият сексуален терорист, който може да се случи на един водещ“. Според Митев претендентът Тони Стоянов не е получил максималната доза от баба Вуна, но въпреки това тонът на водещия е успял да я укроти. Иво Сиромахов каза: „Аз мисля, че Тони проведе скеча правилно драматургично, по текста, може би малко повече ритъм му трябваше“. Слави Трифонов обясни, че скечовете на претендентите са съкратени и те нямат достатъчно време за да се изявят, и допълни: „Като цяло върви едно напрежение, няма свобода, включително и при Тони, който би трябвало да по-освободен заради актьорската професия, повече да влезе в този скеч, да импровизира малко или да го направи по-естествено.“ Според Слави на Тони му трябва повече самочувствие и освободеност.

Счетоводителката Десислава Йовчева се срещна с Виктор Калев, в образа на най-известния затворник на републиката – Ранърса.
Иво Сиромахов се обърна към Десислава с думите: „Имаш потенциал, но трябва да се освободиш от това притеснение. То ти стяга гласа, стяга ти цялото тяло, седиш като обречена на този стол. Твоите емоции се предават на публиката – когато ти си притеснена, и публиката започва да се притеснява и да се стяга с теб. Трябва хората да се забавляват, но няма как на тях да им е забавно, ако на теб самата не ти е забавно, не ти е леко и спокойно…“ Слави Трифонов допълни: „Много си изкуствена. Трябва да задаваш въпроси съвсем нормално, да се освободиш. Най-хубавото нещо в тази професия е да си естествен. Вълнението не трябва да те блокира и да те прави изкуствена. Отпусни се, дръж се естествено.“ Според Светльо Митев, Десислава е била по-малко притеснена от миналата задача и темпото й е било много по-добро.

Накрая Тома Горанов трябваше да обсъди „бъдещите творчески планове“ на звездата Андреа Опулева, в чийто образ беше Мариан Бачев.
Коментарът на Светло Митев беше следният: „Мисля, че имаше ресурс за малко повече нерв в провеждането на интервюто, малко беше равен тонът. Андреа Опулева е много емоционален образ и позволява човек да подходи малко по-чувствително към нея.“ Иво Сиромахов отбеляза хубавото, което е видял: „Тома се държи естествено и няма притеснение от камерите.“ Това, върху което Тома трябва да работи е ясната дикция: „Трябва да чуваме какво говориш. Аз на места си поглеждах текста, за да видя какво си казал, което не е добре. Не ти пречи да си естествен и едновременно с това да имаш добра дикция.“ Слави Трифонов заключи, че Тома се е справил сравнително прилично: „Ти се държиш относително естествено. Опита се да направиш скеча по-разговорно, добре беше като интонация, но не успя. После задаването на въпроси – опитваш се да говориш с Андреа Опулева като с истинска жена, а това е актьор – просто трябва да се забавляваш.“

В понеделник ще видим как ще се справят с интервюто с популярен художествен образ Ива Николаева и Гергана Костова. Тогава още един от участниците ще се раздели с мечтата си да бъде водещ.