enbg

Мариан Вълев за референдума

28.10.2016 | коментара

Във видеото може да видите какво каза Мариан Вълев за предстоящите президентски избори и референдум на 6 ноември 2016 г.

Той се обърна към бъдещия президент с думите: „Пожелавам му успех и достойнство. Успех, защото неговият успех е нашето достойнство. И достойнство, защото неговото достойнство е нашият успех“.

Мариан Вълев се обърна и към българските граждани. „На нас, обикновените граждани и гласоподаватели, бих искал да пожелая три неща – сила, смелост и свобода. Сила, от която имаме нужда, за да може най-после да преодолеем и да превъзмогнем тежкото наследство, оставено ни през годините от чуждестранни намеси, поробители и фалшиви управници. Смелост, която ни трябва, за да можем да повярваме в собствените си възможности, в качествата си на хора, от които зависи просперитета на България и бъдещето на нашите родители, на нашите деца. И последното нещо, което бих искал да си пожелаем, е свобода. Свободата сами да избираме своята съдба. Свободата на избор. Свободата на власт. Свободата, която толкова много е липсвала на нашите предци. Свободата, заради която те са умирали“, каза той.

„Знам, че в момента живеем в щастливи времена, приемаме свободата за даденост. Не й обръщаме достатъчно внимание. Може би дори не я забелязваме. Но не знам дали сме прави. Не знам дали не бъркаме някъде… Не знам дали, приемайки свободата по този начин, не я оставяме в ръцете на чужди хора. Аз нямам отговорите на всички тези въпроси. И съм последният човек, който ще каже на някой какво да прави с живота си. Аз съм просто един обикновен актьор. Но съм и свободен човек. И смятам да упражня правото си на свободен човек на предстоящите избори. Подкрепете референдума! Това е важно за България!“, каза Мариан Вълев.