enbg

Марешка Глущук, 4 юли 2019 г.

4.7.2019 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше плеймейтката Марешка Глущук.

23-годишната Марешка Глущук сподели, че родителите й са чеченци, но заради войната в Чечня е родена в България. Живяла е още в Русия, Украйна и Турция. Когато е на 16 години, Марешка се омъжва в Чечня. Споменът от чеченската й сватба обаче е ужасен. „Жената трябва 3 дена да седи в един ъгъл през целия ден, докато не стане вечер, няма правото да яде, няма правото да говори с гостите на мъжа“, каза тя. По думите й през тези 3 дни гостите на бъдещия й съпруг идвали да ядат и да гледат булката в ъгъла. Една от традициите в Чечня била булката да държи буркан с вода. Ако някой гост пуснел пари в буркана – то тогава тя имала право да разговаря с него.

На 18 години Марешка Глущук става майка на момченце. По това време мъжът й започва да проявява интереси към случващото се в Сирия. „Чечня е мюсюлманска страна и там доста често промиват мозъците на мъжете да ходят за джихад в Сирия и доста хора бяха избягали. Беше се срещнал с човек, който беше в Сирия и му проми мозъка, че трябва да ходи там, да умре за държавата си, за братята си, за сестрите си и да спечели рая за 70 човека, свои близки хора, да ги вземе със себе си“, сподели гостенката. Тогава тя взема решение да открадне документите му, да избяга от него и семейството си и да се скрие в България. „Аз 3 месеца се крих. Защото имаше насилие в семейството ми. (…) Като робиня бях.“ – разказа Марешка и призна, че в Чечня не й давали да прегръща детето си.

За участието си в конкурса Playmate Of The Year Марешка сподели, че цял живот е имала мечта да бъде модел. „Предпочитам да си живея живота свободно, отколкото в страх“, каза тя и обясни, че е получавала доста заплахи от Чечня. „Аз се освободих и в момента съм щастлива и успешна. (…) Искам да кажа на всички български жени да оценяват мъжете си, да оценяват сватбите си, живота си и да са благодарни на Бог, че сте благословени да имате толкова спокоен начин на живот, да имате свобода да бъдете себе си и да правите това, което искате“, каза за финал Марешка Глущук.

Цялото предаване от 4 юли 2019 г.