enbg

Мадлен Алгафари, 22 октомври 2014 г.

22.10.2014 | коментара

Мадлен Алгафари гостува в „Шоуто на Слави“ и представи осмата си книга, озаглавена „От “Какво ще кажат другите” до “Какво избирам аз”“. Тя разказа, че това е най-дълго писаната й книга, която е посветена на това, което се “случва вътре“, в България: „Направих един опит за психологическа дисекция на днешния българин. Психо-антропологична дисекция.“ Гостенката уточни, че тази книга има още 700 съавтори – българи, които са писали по някоя от темите, представляващи различни глави в книгата, в рамките на последните 4 години.

Мадлен Алгафари изброи част от темите в своята книга: „С какво се отличаваме ние, българите; Какво ще кажат другите; Какво избирам аз да кажа и какво искам да ме чуят; Какво се случва с мъжкото и женското днес; За какво са ни болестите и какво ни казват; Какво е духовна интелигентност; Кои са истинските неща в живота; Какво значи да сме пораснали деца.“ Запитана от Слави кои са истинските неща в живота, Мадлен Алгафари отговори, че те са от света на метафизичното: „любов, добро, прошка, осъзнатост, заедност, корени“.

Мадлен Алгафари направи психологически профил на китариста на Ку-ку бенд Иван Стоянов. Тъй като Иван се затрудни да дефинира някакъв конкретен проблем, той получи подкрепа от Слави, който формулира нещата така: „проблемът му е, че всъщност той трябва да излъчва някакъв авторитет, а той…“, след което водещият се обърна към китариста и го попита „как прави мечката?“ Последва нагледна демонстрация, която получи следния психологически анализ от Мадлен Алгафари: „Подозирам, че имаш някой властен родител и проектираш върху Слави авторитета и затова сега седиш така чинно и мирно.“

На финала на гостуването си Мадлен Алгафари сподели: „На психотерапевт ходят по-осъзнатите хора, тези, които са стигнали до идеята, че могат да избират какво да се случва с тях. Докато човек седи и чака отвън нещо да му се промени, няма ход. Поне личен, полезен ход. Когато си даде сметка, че може да зависи от него и че може поне, ако не друго, да смени нагласите си или светогледа си, или поведенията си, винаги има ход – за развитие“.

Цялото предаване от 22 октомври 2014 г.