enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху песни на Лили Иванова

15.3.2013 | коментара

Танците си върху песни на Лили Иванова показаха и останалите пет двойки в проекта на „Шоуто на Слави“ – „Магаданс Предизвикателството“.

В петък първи на сцената се изявиха Нели и Тихомир, които танцуваха боси върху песента „За тебе бях“. „За мен специално тази песен носи повече лиризъм, отколкото вие го предадохте, при вас беше доста драматично“, коментира тяхното изпълнение членът на журито Боряна Сечанова. Нейният колега Красимир Евтимов пък видя Нели и Тихомир „много статични“. „Не използваха целия дансинг и на моменти танцът ми отиваше на гимнастика“, каза той и уточни, че много ще държи на това двойките да прогресират с всяко свое следващо изпълнение.
Третият член на журито Петър Илиев изказа коренно различно мнение от колегите си за танца на Нели и Тихомир: „За мен беше много музикално изигран, много ми хареса хореографията, за пръв път видях пируети, за пръв път видях едни много интересни поддръжки.“ Петър Илиев похвали и персонално Тихомир: „…Той излезе с усмивка, започна музиката и той се превъплъти в този характер – да бъде обичан, да бъде искан.“ Оценката на Нели и Тихомир беше 4,67.

Следващата двойка Ива и Тино се надяваха танцът им върху песента „Детелини“ да им донесе повече късмет от предишния път, когато получиха най-ниската оценка от журито. Двойката заложи и на интересна визия – Ива беше вързана на плитки, а Тино беше с бронзов костюм и бронзов тен, което даде повод на Петър Илиев да ги оприличи на Пипи Дългото чорапче и Tin Man от The Wizard of Oz. Боряна Сечанова хареса трактовката на „Детелини“ на Ива и Тино, а на финала на своя коментар направи извода, че „една такава песен и една такава жена могат да разтопят всеки един мъж.“ Според Красимир Евтимов оценките от първата задача не са повлияли на самочувствието на двойката и Ива и Тино са излезли „много по-силни“ на дансинга. Двойката вдигна оценките си в тази задача и този път завърши с резултат 4,67.

Върху песента на Лили Иванова „Щурче“ танцуваха Стела и Станимир. Техните костюми и интерпертацията на песента накараха Петър Илиев да направи асоциация с атмосферата в софийски клуб през 30 – те години. „Една млада, влюбена двойка от кварталната градинка с прекрасен танц“, прояви своето асоциативно мислене и Красимир Евтимов. „Много приятен танцов театър“, даде оценката си и Боряна Сечанова. „Много си подхождаха двамата в случая и наистина се допълваха по чисто елегантен начин, без единият да пречи на другия, което мисля, че е най-важното нещо, когато човек танцува в двойка“, коментира още представителката на нежния пол в комисията. Оценката на Стела и Станимир беше 5,33.

Биляна и Метин танцуваха върху интерпретацията на Лили Иванова на мексиканската народна песен „Камино“. Ако се съди по думите на журито, техният танц може да се охарактеризира като балансиран (Красимир Евтимов), чувствен (Бораня Сечанова) и иновативен (Петър Илиев). „Страхотни поддръжки, страхотен баланс, може би двойката с най-добрия баланс“, коментира Красимир Евтимов. „Много ми хареса тази статика, хем има невероятна енергия в тях, хем те са толкова сдържани и двамата в момента, това е много сложно да се направи, много по-лесно е да се танцува атрактивно“, анализира Боряна Сечанова. Петър Илиев пък е очаквал Метин да „влезе в характер“, а той му се видял „изплашен“. Оценката, която заслужиха Биляна и Метин беше 4,67.

Последни в тази задача танцуваха Юлиана и Габриела. Габриела беше в ролята на мъж с мустаци, ухажващ Юлиана на „Дансингът на самотата“. Петър Илиев хареса многото фламенко в танца на двойката. Боряна Сечанова също сподели, че е харесала танца, но и призна, че е очаквала повече емоция. Красимир Евтимов беше много критичен към Габриела, въпреки хубавите думи, които е чул за нея от ректора на НСА: „Малко се изгуби като партньор, тази партньорка си правеше, каквото си иска, ти изобщо не я водеше, направо я остави сама да танцува.“ Юлиана и Габриела получиха оценка 4,67.

Ето как изглеждаше класирането във втората задача „Танци върху песни на Лили Иванова“:

1. Ирина и Цвета 5.33
1. Стела и Станимир 5.33
3. Камелия и Али 5.00
4. Биляна и Метин 4.67
4. Ива и Тино 4.67
4. Нели и Тихомир 4.67
4. Станислава и Любомил 4.67
4. Юлиана и Габриела 4.67
9. Мирослав и Христо 4.33
9. Стиляна и Семир 4.33
11. Илиана и Аладин 4.00

Според регламента, оценките на двойките се натрупват. Ето какво е временното класиране в „Магаданс Предизвикателството“ след изпълнението на първите две задачи:

1. Станислава и Любомил 5.33
2. Стела и Станимир 5.17
3. Ирина и Цвета 5.00
3. Камелия и Али 5.00
3. Мирослав и Христо 5.00
6. Нели и Тихомир 4.83
7. Биляна и Метин 4.67
7. Илиана и Аладин 4.67
9. Стиляна и Семир 4.50
9. Юлиана и Габриела 4.50
11. Ива и Тино 4.17

Слави Трифонов постави и третата задача в „Магаданс Предизвикателството“, която е „Танци върху мелодии от анимационни филми“. Двойките теглиха жребий, който да определи по мелодия от кой филм ще танцуват.

Ето какво се падна на участниците в танцувалния проект, по силата на жребия:

Стиляна и Семир – „Астерикс и Обеликс в Америка“
Станислава и Любомил – „Семейство Адамс“
Камелия и Али – „Ну погоди“
Ирина и Цвета – „Цар Лъв“
Мирослав и Христо – „Ледена епоха 3“
Илиана и Аладин – „Мадагаскар“
Нели и Тихомир – „Бийвъс и Бътхед“
Ива и Тино – „Пинко розовата пантера“
Стела и Станимир – „Котаракът в чизми“
Биляна и Метин – „Красавицата и звярът“
Юлиана и Габриела – „Семейство Флинстоун“

Гледайте „Магаданс Предизвикателството“ и изпълнението на задачата „Танци върху мелодии от анимационни филми“ в четвъртък от 20 ч. по btv и в петък от 22:30 ч. в „Шоуто на Слави“!