enbg

“Магаданс Предизвикателството”, танци върху песни на Майкъл Джексън и Мадона

25.4.2013 | коментара

Танци върху песни на Мадона и Майкъл Джексън представиха седем състезателни двойки в поредната задача от проекта „Магаданс Предизвикателството“, наречена на двете поп звезди – „Кралят и Кралицата“. Журито хареса танците на участниците и отново се върна към високите оценки, след като в предишната задача – „Бал на аристокрацията“, постави най-ниските оценки, в сравнение с всички кръгове.

Първи този четвъртък танцуваха Камелия и Али. Те бяха танцуващи „зомбита“ в интерпретацията на песента на Майкъл Джексън – „Thriller”. Помагаха им партньорите Иван Георгиев, Таня Кацарова и Даниела Иванова. „Беше страхотно началото на днешния ден“, даде пръв своята оценка за танца на Камелия и Али членът на журито Красимир Евтимов. Боряна Сечанова остана „много доволна“ от Камелия и Али, тъй като видя „едно истинско, майсторско изпълнение“. Тя обаче посъветва двамата да бъдат „по-спокойни и по-неглиже“. Петър Илиев каза, че двойката е била в характер и е танцувала много. Той определи танцът им като „невероятно изживяване“. Оценката на Камелия и Али беше 5,00.

Биляна и Метин също заслужиха оценка 5,00 за танца си към песента на Мадона – „Music”. “Диджеят“ Метин не беше на дансинга само с Биляна, там танцуваха и техните партньори Силвия Димитрова и Нели Александрова. Според Красимир Евтимов Метин е бил в свои води и е танцувал това, което му е по сърце. Сечанова допълни своя колега, че Метин не просто е танцувал в своя любим стил, но го е направил „изумително“. „На световно ниво е“, каза единствената дама в състава на комисията. Петър Илиев посъветва танцьорите да не се опитват всеки път да разказват история. Според него следването на сценарий не е задължително, но раздаването е задължително. „Раздаването малко ми липсваше“, каза Петър Илиев за представянето на Биляна и Метин.

Ива и Калоян, както и техните партньори Георгина Коева и Ивайло Стойчев, танцуваха върху песента на Майкъл Джексън – “Bad”. „Ива беше перфектна, Калоян – почти“, каза Боряна Сечанова за изпълнението на Ива и Калоян. Тя сподели, че изпитва силно уважение към танцьорите, за начина, по който са се справили само за една седмица с трудната задача. Петър Илиев коментира, че е очаквал повече „moonwalk” от Калоян. Красимир Евтимов похвали двойката за нейното развитие в шоуто. Според него Ива и Калоян са били неубедителни в първите задачи, но вече са претенденти за първото място. Оценката на Ива и Калоян също беше 5,00.

Илиана и Аладин, заедно със своите партньори Александра Савова и Васил Дипчиков, танцуваха на песента на Мадона “Hang Up”. И тримата членове на журито обърнаха внимание на представянето на Аладин. Красимир Евтимов го посъветва да е „по-спокоен и да си довършва движенията, да не разчита само на хубавата усмивка на Илиана.“ Боряна Сечанова също поиска Аладин „да спре да се притеснява“ и когато някой сбърка в танца, да направи така, че публиката да не разбере. „Нападнахме го Аладин, но има за какво – наистина“, каза Петър Илиев и добави, че все пак това, което е видял, е било „хубаво“. Оценката на Илиана и Аладин беше 4,33.

„Учителката“ Стела танцува със своя партньор Станимир върху песента на Майкъл Джексън – „Black or White”. С тях в „даскалото“ се изявиха и малките танцьори – Киара Петрова, на 9 години, и Владимир Станев, на 8 години. Петър Илиев се изказа много ласкаво за танца на Стела и Станимир, а Боряна Сечанова видя „най-перфектно направеното шоу“. Красимир Евтимов пък похвали персонално Станимир и каза, че това е бил най-добрият му танц в проекта. По неговите думи Станимир е успял да направи всички характерни за Майкъл Джексън елементи. Стела и Станимир приключиха с високата оценка от 5,67.

Танцът на Нели и Тихомир върху песента на Мадона “Die Another Day” завърши щастливо за двамата, нищо че „цигуларят“ Тихомир накрая „застрелва“ с пистолет Нели. Те получиха оценка от 5,33 и шанс да прескочат елиминациите. „Много сложен танц правите, изисква се много смелост и се изисква и време“, обърна се Боряна Сечанова към Нели и Тихомир, след което допълни: „За една седмица сте постигнали максимума“. Петър Илиев похвали двойката за хореографията на танца. Той сподели, че чак е настръхвал по време на тяхното изпълнение.

Мирослав и Христо танцуваха върху песента на Майкъл Джексън “They Don’t Care About Us” и получиха оценка 5,00 от журито. „Те определено са шоуто на това шоу“, коментира Красимир Евтимов. „Много сдържани и много съсредоточени в това, което правят“, каза пък Боряна Сечанова.

Ето и класирането в задачата „Кралят и Кралицата“ след оценките на журито:

1. Стела и Станимир 5.67
2. Нели и Тихомир 5.33
3. Биляна и Метин 5.00
3. Ива и Калоян 5.00
3. Камелия и Али 5.00
3. Мирослав и Христо 5.00
7. Илиана и Аладин 4.33

От 22.30 ч. започват елиминациите на живо, в които оценяването от страна на зрителите ще бъде решаващо коя двойка да отпадне от „Магаданс Предизвикателството“.