enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци от задачата „We are the world“

16.5.2013 | коментара

Състезателната двойка Мирослав и Христо отпадна на полуфинала в танцувалния проект „Магаданс Предизвикателството“, в който двойките представиха танци, характерни за различните народи по света. Задачата „We are the world” се оказа последна за мъжкия тандем Мирослав и Христо, след като оценките на журито и зрителите им отредиха последното място в класирането. За финала се класираха двойките Биляна и Метин, Ива и Калоян, Стела и Станимир, Илиана и Аладин, Нели и Тихомир. В кулминационната част на танцувалния проект двойките ще представят по два танца – единия по музика на „Ку-ку бенд“, а другия – по техен избор. Победителите в „Магаданс Предизвикателството“ ще бъдат излъчени в две предавания на живо, в четвъртък, 23 май.

В полуфинала първи танцуваха Стела и Станимир, които танцуваха на „Шопска ръченица“ от Ибро Лолов. Партньори на двойката бяха Виолета Бечева, Ирена Тинева, Яни Янков и Людмил Макаронски. Членовете на журито отново бяха в пълното си право да коментират и оценяват танците. Красимир Евтимов изрази възхищението си от танца на Стела и Станимир и каза, че двамата са танцували така, сякаш цял живот са се заминавали с народни танци. Боряна Сечанова похвали повече Станимир, който, според нея, е бил „перфектен“, а Стела на няколко пъти е била извън ритъм. На Петър Илиев му липсваше т. нар. „натрисане“, но пък за сметка на това той видя други типични шопски движения като „изтръси“. Оценката на журито беше 5,33.

Ирландски танц по “Warriors” на Ronan Hardiman представиха Нели и Тихомир. Техни партньори в танца бяха Стиляна Панова, Златина Абаджиева, Яна Спасова и Ралица Софрониева. Според Боряна Сечанова двойката е била неритмична на моменти, а тя е очаквала да види „по-високи колена“ и „по-голяма амплитуда на движението“, но вместо това Нели и Тихомир били „сдържанки“.
Красимир Евтимов пък забеляза „избързвания“ в танца на състезателната двойка. Оценката на журито беше 4,67.

Мирослав и Христо, заедно със своите партньори Силвия Лазарова и Десислава Сарадинова, танцуваха фламенко от Севиля. Въпреки признанието си, че двете момичета са го разсейвали, Красимир Евтимов забеляза, че ръцете на Мирослав и Христо не били много „фламенко“. Според него движенията на ръцете им били по-характерни за регулировчици на кръстовище, отколкото за фламенко. „На мен не ми хареса много“, каза Боряна Сечанова, а после отсече: „Като стил беше много далеч от фламенкото.“ Петър Илиев беше най-положителен в коментарите, но и той не вдигна повече от 4. След още една четворка на Боряна Сечанова и 5 от Красимир Евтимов, състезателната двойка приключи със средна оценка 4,33.

В десетата задача в „Магаданс Предизвикателството“ Илиана и Аладин танцуваха казачок. За своя танц те получиха оценка 4,67 от журито. Боряна Сечанова сподели, че Илиана и Аладин са й били много симпатични в изпълнението на задачата, но пък отправи и критика, че са били „доста сдържани за руския стил“. „Нямаше я руската душа – да се хвърлиш и да не знаеш къде отиваш“, каза тя. Красимир Евтимов заяви, че е очаквал да види повече клякания и въртения, характерни за казачока. Той отбеляза, че чак към края на танцувалната надпревара е изчезнало притеснението, което е изпитвал Аладин.

Оценка 5,67 донесе индийският танц на Биляна и Метин по песента „Kajra Re“. Красимир Евтимов хареса много танца на двойката и предложи на индийците да привнесат в своите танци характерните движения на Метин. Боряна Сечанова похвали двойката за това, че не са танцували едно към едно елементи от индийския танц, а са ги „преосмислили с една много по-артистична визия“. „Много стилно беше“, коментира и Петър Илиев.

Последни в задачата “We are the world” танцуваха Ива и Калоян. Те представиха танц по хитовата песен на PSY – “Gangnam Style”. „Хареса ми танцът, защото го направиха оригинален, изцяло техен“, коментира Красимир Евтимов. Боряна Сечанова сподели, че е харесала много танца, но няма да даде максимална оценка, защото, според нея, Ива и Калоян били „извън задачата“. Петър Илиев се съгласи, че танцът не е етнически, но похвали двойката за тяхната трактовка на песента. Петър Илиев се обърна конкретно и към Ива: „Ива, благодаря ти, ти танцува днеска, имаше тези звездички, искри в теб.“ Оценката на журито беше 5,67.

Ето и какви бяха оценките съответно на журито и зрителите след изпълнението на десетата, последна, задача преди Големия финал:

Класиране We are the world

Най-ниска обща оценка от журито и публиката получиха Мирослав и Христо, което доведе до отпадането им от „Магаданс Предизвикателството“.
5 двойки се класираха за Финала, на който ще танцуват по два танца: един по музика на „Ку-ку бенд“ и един танц по свой избор.

Очаквайте Големия Финал в „Магаданс Предизивкателството“ в четвъртък на живо от 21 ч. и 22:30 ч.!