enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци от задачата „Конквистадор“

2.5.2013 | коментара

В задачата „Конквистадор“ шестте останали двойки в „Магаданс Предизвикателството“ танцуваха самба, румба и ча-ча.

Първи на сцената излязоха Нели и Тихомир, като тяхната самба им донесе средна оценка от 5,00 и следните отзиви от журито: „Много добре изиграна бразилска самба, идеално съчетание на костюми, музика и танц“ – каза Красимир Евтимов и добави малка забележка към Тихомир: „баунса да бъде по-подчертан“. Боряна Сечанова каза, че двойката е била по-сдържана, отколкото е очаквала и е имала по-малка амплитуда на движенията. Петър Илиев изрази мнение, че двойката непрекъснато се развива и танцува все по-освободено.

За румбата си Ива и Калоян получиха единодушна оценка от журито – 5,00. Красимир Евтимов обясни, че колкото един танц е по-бавен, толкова е по-труден, защото грешките в техниката си личат най-добре. Той направи забележка на Калоян за V-образната позиция на глезените и стъпването през пръсти. Боряна Сечанова похвали визията на двойката и красивите поддръжки, но в традиционния си стил отсече: „Калоян е малко дървеничък“. Петър Илиев се съгласи с това твърдение, но поощри двойката за страстта, с която е танцувала.

Най-често поставяната оценка на журито – 5,00, получиха и Илиана и Аладин, които танцуваха ча-ча. Според Красимир Евтимов поддръжките на Аладин били малко по-тежички, но през цялото време танцьорът стъпвал през пръсти, с изключение на финала. Боряна Сечанова поздрави двойката за чистия танц и доброто движение, но откри малки грешки в поддръжките. Петър Илиев хареса освободеността на танца.

Дойде ред на самбата на Мирослав и Христо, които танцуваха заедно с Елица Мариновска и Милена Георгиева. Оценката, която момчетата получиха от журито, беше позната – 5,00. Боряна Сечанова поздрави двамата за динамиката на танца и стратегията им, но забеляза малко балкански движения в танцуването на Мирослав. Петър Илиев откри и полка, и мазурка в танца на момчетата, хареса цялостната хореография, но направи забележка за движението и обиграването на цялостното пространство. Красимир Евтимов беше изненадан от това, че при момчетата самбата идва естествено и правят „баунс“ перфектно.

Стела и Станимир получиха от журито оценка 5,33, която ги постави пред всички предишни двойки. Румбата им беше определена от Красимир Евтимов като „ритмична и добре изиграна“. Специалистът направи забележка на двойката, че не е показала „любовта си“, на което Слави отвърна: „ама тя Стела е женена, как ще показва любовта си“. „Особено началото беше изключително красиво и с много голяма динамичност и амплитуда“ – каза Боряна Сечанова. Петър Илиев хареса „трансформейшъна“ на Станимир и каза, че всички танци му отиват.

Последният танц беше ча-ча, изпълнена от Биляна и Метин, които си партнираха с Десислава Тепавичарова и Димитър Димитров. Изпълнението получи най-високата оценка от журито – 5,67. Красимир Евтимов беше приятно изненадан от перфектната техника на Биляна – „добро стъпване, изпъване на колената“. Боряна Сечанова изрази задоволство от синхрона на двойката и голямата амплитуда на движенията. Петър Илиев поощри Метин за усилията, които е положил за това да изглежда сдържан.

Така след всички танци от задачата „Конквистадор“, журито постави начело Биляна и Метин, следвани от Стела и Станимир, а всички останали двойки си поделиха третото място.

Веднага след края на танците бе дадено начало на оценяването по интернет, резултатите от което определиха и крайното класиране за момента. Последваха елиминациите, в които още една двойка отпадна, а за Великден всички елиминирани до момента двойки получиха своя нов шанс.