enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци от задачата „Сървайвър“

3.4.2013 | коментара

Десетте двойки в „Магаданс предизвикателството“ се впуснаха в танцова латино надпревара в задачата „Сървайвър“, включваща танците, които се танцуват в Доминиканската република – салса, бачата и меренге. До 21 часа на 4 април ще тече оценяването на танците на интернет адрес www.magadance.slavishow.com, като по регламент оценката във всеки кръг се формира по равно от журито и зрителите.

Фиестата започна с изпълнението на Стиляна и Семир, които танцуваха салса на песента на Yuri Buenaventura – „Salsa, Salsa!”. Боряна Сечанова поздрави хореографа на изпълнението, но имаше забележки към изпълнението. Красимир Евтимов каза, че краката на двамата танцьори не са били „в музика“ през цялото време, а Петър Илиев не хареса преиграването на Семир и липсата на „ханш“ в танцуването на Стиляна. Оценката на двойката беше единодушна – 4,00.

Втори на сцената излязоха Стела и Станимир, които танцуваха бачата на песента на Prince Royce “Stand By Me“. Красимир Евтимов коментира, че му е липсвал „силния ханш“ на четвърти удар, а Боряна Сечанова каза, че двойката е предала характера на танца, макар и с леки неточности. Петър Илиев не откри любимия си „пашън“ в танца и направи забележка на Стела, свързана отново с липсата на силен „ханш“. Оценката на Стела и Станимир е 4,67.

Меренге под звуците на Joseph Fonseca и неговата песен „Noches de Fantasia“ танцува двойката Ива и Калоян. „Танцът беше много интересен, нищо общо с меренгето, но изключително интересни акробатични неща“ – така започна коментарът на Боряна Сечанова. Според Петър Илиев двойката се развива и всеки път става по-добра – „Днес Ива беше on fire“ – добави той. Красимир Евтимов направи забележка, че танцът избивал на ламбада и се отдалечил от меренгето. Оценката, която журито постави на двойката, беше 4,67.

Илиана и Аладин танцуваха салса на песента на Marc Anthony “Valio La Pena”. Слави отбеляза, че в Доминиканката република Марк Антъни е като бог. Петър Илиев изказа мнение, че двойката е била плаха и неритмична, а Боряна Сечанова направи забележка за „полу-палците“, но похвали Илиана и Аладин за обаянието им. Красимир Евтимов посъветва Аладин да води партньорката си, което е много важно за латино танците. Оценката на двойката беше 4,67.

Следващият танц беше бачата на песента на Oliver – „Te Quiero“, в изпълнение на Станислава и Любомил. „Това вече е истинска бачата“ – каза Красимир Евтимов, който похвали двойката за добрия ханш „на четворката“ и затворения близък хват. Боряна Сечанова каза, че Станислава и Любомил са изглеждали изключително професионално. Петър Илиев хареса „истинската бачата“ в началото, но добави – „искаше ми се още да стоите там“. Оценката на журито за тази двойка беше висока – 5,67.

Нели и Тихомир танцуваха меренге на песента „Los Que Tienen Mambo“ на Banda Chula. Боряна Сечанова не видя достатъчно от характерните за меренгето ръце, които партньорите си предават. Петър Илиев хареса силата в танца, но каза, че е липсвал „ханш“, а Красимир Евтимов се съгласи с мнението на двамата си колеги. Оценката на Нели и Тихомир беше 4,33.

Биляна и Метин, които имаха задача да танцуват салса, излязоха на сцената под звуците на Spanish Harlem Orchestra – „Un Gran Dia En El Barrio“ и в компанията на Ирина Попова. Боряна Сечанова хареса оригиналния подход на двойката към изпълнението, а Красимир Евтимов похвали стайлинга на Метин, но добави, че на моменти му се е губил основния ритъм. Петър Илиев отново отбеляза липсата на „ханш“ и допълни, че Метин се е притеснявал при поддръжките и е изпускал ритъма. Оценката на комисията за двойката беше 4,67.

Мъжката двойка Мирослав и Христо танцува бачата на песента на Prince Royce – „El Amor Que Perdimos“. Партньорки на танцьорите бяха Мирела Георгиева и Албена Добрева. „Изключително чист танц, изключително спазен характер на бачата“ – каза Красимир Евтимов. Боряна Сечанова беше изненадана от сдържаността и елегантността на Мирослав и Христо. „Беше чудесно, беше разкошно, беше в стил, беше в характер“ – обобщи Петър Илиев. Оценката на двойката беше 5,67.

Ирина и Цвета излязоха на сцената в компанията на Евгений Марков и Божидар Георгиев, които им партнираха в танца меренге на песента на La Banda Chula – „Merengue Con Pique“. Петър Илиев каза, че момичетата са били много приятни за гледане, но повтори любимата си реплика: „искаше ми се още повече ханш“. Боряна Сечанова каза, че Ирина и Цвета са били далече от меренгето и хореографията им не е била достатъчно подчинена на стила на танца. Красимир Илиев похвали бързината и фигурите на двойката. В оценката си журито беше единодушно – 5,00.

Единствената пълна шестица от журито в тази задача получиха Камелия и Али, които танцуваха салса под звуците на Buena Vista Social Club – „Ran Kan Kan“. Според Красимир Евтимов със сложната хореография и фигурния материал двамата са показали почти „високо спортно майсторство“. Боряна Сечанова отбеляза, че това е най-доброто изпълнение на двойката от всички досегашни. Петър Илиев откри всички необходими елементи в танца на двойката и логично се присъедини към двамата си колеги с отличната си оценка.

Ето и класирането на двойките след оценките на журито за задачата „Сървайвър“:

1. Камелия и Али 6,00
2. Мирослав и Христо 5,67
2. Станислава и Любомил 5,67
4. Ирина и Цвета 5,00
5. Стела и Станимир 4,67
5. Ива и Калоян 4,67
5. Илиана и Аладин 4,67
5. Биляна и Метин 4,67
9. Нели и Тихомир 4,33
10. Стиляна и Семир 4,00

„Магаданс Предизвикателството“ продължава в четвъртък вечер от 21:00 часа. На живо ще бъдат определени трите двойки, които ще отидат на елиминация, като решаващата дума имат зрителите, които гласуват на интернет адрес: www.magadance.slavishow.com. В живото издание на танцувалното шоу ще стане ясно коя е втората двойка, която ще напусне „Магаданс Предизвикателството“. Освен това ще бъде поставена и новата задача на участниците.