enbg

“Магаданс Предизвикателството”, задача за завръщане

9.5.2013 | коментара

В задачата за завръщане на една от отпадналите двойки в „Магаданс Предизвкателството“ журито имаше консултативна функция. Решаващата роля беше за зрителите, които единствени оценяваха танцовите двойки, представили се с танц по свой избор. Водещи на шоуто бяха Ива Атанасова и Борис Солтарийски.

Първи за вечерта танцуваха Стиляна и Семир на песента на Ищар и Джипси Кингс – „Ya Habibi Yalla“. Красимир Евтимов сподели, че е видял красив цигански танц с красиви елементи на самба, а Семир е изпълнил „страхотни въртенета“ с чудесен баланс. Според Боряна Сечанова на двамата много им отива такъв стил. Петър Илиев оцени смесицата от фламенко и бели денс, и заяви, че представеното е било интересно и му е харесало.

Върху „War“ на Джеймс Хорнър се представиха Нели и Тихомир. Боряна Сечанова заяви, че е харесала твърде много техния артистичен етюд, за да обърне внимание на танцовите дефекти. Красимир Евтимов заяви, че е харесал синхрона между тях и оригиналното изпълнение, което нарече „страхотен футуристичен спектакъл“. Петър Илиев също изказа суперлативи за танца им, като подчерта впечатляващо изпълнение „в характер“.

Ирина и Цвета си партнираха с още трима танцьори на „Smooth Criminal“ на Майкъл Джексън. Господин Петър Илиев оцени изпълнението им като „много хубава трактовка на Майкъл Джексън“, доволен беше и от наличието на „много пашън“ и добра хореография. Боряна Сечанова за пореден път похвали креативността на двойката, а господин Евтимов нарече танца им „пластичен“ и „емоционален“, с много заряд и настроение.

Камелия и Али танцуваха на „The Plaza of Execution“ на Джеймс Хорнър. Класическото им „пасо добле“ Красимир Евтимов оцени високо, с акцент за това, че са танцували „точно в силните моменти“ и специално поздрави Али за неговото представяне. Движенията на тацьорите „с максимална амплитуда“ бяха впечатлили Боряна Сечанова, която освен това ги поздрави и за много ефектните плъзгания и поддръжки. Петър Илиев реши този път да критикува любимата си двойка, като каза на Камелия и Али, че това е най-слабият им танц досега, а Камелия не е доизпипала ролята на испанска циганка. Тук в контрапункт г-н Евтимов заяви, че „в пасо доблето, дамата освен испанска циганка, може да изпълнява и ролята на плаща, и на бика, така че в случая, тя може да си позволи този израз на лицето“.

Последни танцуваха Юлиана и Габриела на микс от „Wings“ на Little Mix, „Prituri se planinata“ на Stellamara и „Run the world“ на Бионсе. Госпожа Сечанова изтъкна, че момичетата от двойката имат много качества, но са толкова различни, че „един хореограф много трудно може да ги обедини по някакъв начин“. Според нея те имат „много заряд, просто в определени моменти нещата не зависят от самите танцьори“. Петър Илиев сподели, че е харесал диалога им в танца, чиято начална част той определи с думите „super cool”. Господин Евтимов каза, че танцът е бил интересен и много оригинален и заразен от подкрепата на съотборниците на Габриела, които бяха в публиката, изрази надежда „публиката да не им бие дузпата“.

Оценяването на танцовите двойки се проведе само в интернет, където единствено зрителите дадоха своите оценки. Така най-високо бяха оценени Нели и Тихомир, които се завръщат в „Магаданс Предизвикателството“.

Класиране в задачата за завръщане

Упълномощен от титулярния водещ, Борис Солтарийски постави и новата задача на шестте танцови двойки. Тя се нарича „We are the world”. Танцьорите ще представят танци, характерни за различните народи по света. Изпълнението е в четвъртък, 16 май, на живо, от 21 часа.