enbg

Люси и е новата поп-фолк звезда, ще кара и поп-фолкмобила

19.2.2010 | коментара

19 февруари 2010 г.

Големият финал на “Музикална академия Ку-ку бенд – стани поп-фолк звезда” бе излъчен на живо в петък вечерта. Големият победител и новата поп-фолк звезда е Люси!
Нейната победа дойде като резултат от оценките на журито и от 400 000 оценки, дадени от зрителите по време на Големия финал.

Люси ще кара уникалния тунингован поп-фолкмобил на Слави Трифонов, на който ще бъде поставена и уникална табелка с нейното име. Поп-фолкмобилът е с емблемата на шоуто, а за вечерта беше с номера, на които бе изписано: „ОТ СЛАВИ”.
Освен това на Люси ще бъде направен албум и клип, тя ще запише дует със Слави Трифонов и дует с балканска звезда.

След като преминаха и през последното си изпитание – да пеят авторска песен по свой избор, седемте финалисти се изправиха пред най-справедливия съдник – зрителите. Тяхното представяне бе оценявано поравно от журито и от телевизионните зрители.

След изпълненията на авторската песен, финалистите бяха оценени от журито и тези оценки на журито бяха добавени към Генералното класиране до момента. Така бе формирана оценката за изпълнителите от журито.

Зрителите можеха да оценят всеки от финалистите на специален интернет адрес с оценка от 2 до 6, като гласуването от един компютър беше възможно само веднъж. Оценката на зрителите формираше 50% от крайната оценка на участника в Големия финал.

„Интернет дава възможност на всички хора да се включат. Не може за толкова голяма награда – специално изработен автомобил, – да остане впечатление, че решението се взима само от трима души. Така ще е честно и почтено.” – заяви Слави Трифонов.

Базата, от която стартираха финалистите в този финален кръг, бе генералното временно класиране:

1. Роксана 5,43
2. Венеция и Патриция 5,19
2. Гергана Димова 5,19
4. Люси 5,05
4. Наско Терзиев 5,05
6. Няголета 5,00
7. Джанис 4,90

Първи с песента „Ти си” по текст на Борислав Пешев и музика на Анатоли Ангелов се представиха Венеция и Патриция.
„Пеенето е нашия живот”, признаха двете сестри в призив към зрителите.
Иво Сиромахов каза, че Венеция и Патриция са много впечатляващи певици, но този път песента не е на нивото, на което те могат да се представят. Според Слави сестрите имат две много силни страни – сработеност и атрактивност. Неговото мнение бе в противовес с това на Иво – че песента много им отива.
Митко Щерев изтъкна, че това е най-слабата песен на Анатоли – „кантото и рефрена са в диапазон 8-9 тона” и добави, че той би вдигнал рефрена. Слави оцени песента с 6, Митко Щерев даде 3, а Иво – 5. Крайна оценка – 4,67.

Песента „Друг” – дело на поета Незабравка Апостолова и композитора Николай Пашев, чухме в изпълнение на Наско Терзиев.
Слави каза, че Наско има интересен глас, различен като изказ, а песента определи като малко еднообразна.
Митко Щерев изрази мнение, че „докато има такива млади композитори като Николай Пашев, винаги ще има хубава българска музика.”
Мнението на Иво Сиромахов бе, че текстът е добър, без да е претенциозен и лесно се помни, но като цяло песента не му прави особено впечатление. Две петици дадоха Иво Сиромахов и Слави Трифонов, 6 – от Митко Щерев. Средна оценка за песента – 5,33.

Няголета изпълни песента „Корабът на мечтите” по текст на Кристина Павлова и музика на композитора Теодор Ташев.
Слави каза, че Няголета пее много добре, а тази песен е направена по рецептата за хит.
Митко Щерев определи песента като перфектно вокално изпълнение.
Иво Сиромахов призна, че мелодията го е заредила, а в текста открива безпричинен ентусиазъм. Песента получи 6 от Слави Трифонов и Митко Щерев, 5 от Иво Сиромахов. Крайна оценка 5,67.

Следващата песен – „Точка в любовта”, бе подготвена от Климентина Терзиева и композитора Иво Моллов-Гугутката за представянето на Роксана. Гост-музикант перкусионистът Лоренцо.
„Ако с нещо ви докоснах сърцата, направете го и вие, подкрепете ме”, обърна се към зрителите Роксана.
Митко Щерев заяви: „Много оригинална песен, за голямо съжаление и двамата автори куцат в рефрена. Роксана се е справила чудесно.”
Слави Трифонов не изказа мнение, вместо това той искаше да узнае защо Роксана иска да спечели. Изпълнителката бе толкова развълнувана, че почти се разплаква.
Иво Сиромахов заяви, че песента му харесва, Роксана влага много страст и ще й даде максимална оценка. 6 получи тя от Иво и две петици от Митко Щерев и Слави Трифонов. Средна оценка 5,33.

Песента „Искам нещо” изпълни Люси. Песента бе дело на композитора Спас Лазаров и поетесата Лора Димитрова.
Митко Щерев каза кратко: „Перфектна песен, перфектно изпълнение.” Иво Сиромахов нямаше никакви забележки.
Слави определи парчето като изключително. Три шестици получи песента „Искам нещо”.

Песента „Кавър на Рай”, дело на поета Антония Янакиева и композитора Симеон Сомлев, изпълни Гергана Димова. Тя заяви, че много обича да пее и иска да се развива и, ако зрителите харесват това, което прави, да гласуват за нея.
Иво Сиромахов хареса рокаджийското парче, но отправи забележка към текста за това, че авторката е „изсипала 4-5 теми в песента”.
Слави Трифонов изрази несъгласие с това мнение и каза, че например много хубави текстове на Годжи са точно такива – без логика или сюжетна линия.
Митко Щерев се изрази с цитат: „Кофти песен, обаче за сметка на това пък солото много дълго”. Той добави, че Гергана е изнесла песента. Оценката на песента бе 5,33 – Слави – 6, Митко Щерев и Иво Сиромахов дадоха оценки 5.

“Two of a kind”, в превод “Две еднакви” – с тази песен на композитора Йорго Динев и поета Андрей Петров се представи Джанис.
Иво Сиромахов каза, че харесва парчето и макар да намира познати от друга песен елементи в текста, няма да се заяде.
Слави Трифонов коментира, че авторския екип е един много талантлив дует, а песента подхожда на Джанис. Провокативното и облекло той отдаде на бунтарския й характер.
Митко Щерев заяви, че „тази вечер Джанис показа, че има и по-хубави певици от Камелия и че не е задължително да пееш с трибагреника, за да те забележат.” Три шестици получи песента.

Класирането за този кръг бе следното:

1. Джанис 6,00
1. Люси 6,00
3. Няголета 5,67
4. Гергана Димова 5,33
4. Наско Терзиев 5,33
6. Роксана 5,33
7. Венеция и Патриция 4,67

Окончателно генерално класиране:

1. Роксана 5,42
2. Гергана Димова 5,21
3. Люси 5,17
4. Венеция и Патриция 5,12
5. Няголета 5,08
5. Наско Терзиев 5,08
7. Джанис 5,04

Към оценките на журито бе прибавена оценката на зрителите:

1. Люси 4,99
2. Наско Терзиев 4,96
3. Гергана Димова 4,72
4. Няголета 4,62
5. Роксана 4,29
6. Джанис 3,70
7. Венеция и Патриция 3,33

Като средноаритметично бе формирана крайната оценка на всеки изпълнител:

7. Венеция и Патриция 4,22
6. Джанис 4,37
4. Няголета 4,85
4. Роксана 4,85
3. Гергана Димова 4,96
2. Наско 5,02
1. Люси 5,08

„Невероятно много съм щастлива, не съм очаквала, че ще спечеля! Все едно, че сънувам!” – така реагира победителката Люси.
Не по-малка бе и радостта на Слави Трифонов от това, че Мерцедесът запали и така той получи своя реванш за ферарито, което му се опъна преди три години на „Танцувай с мен”.

Очаквайте скоро новия формат в „Шоуто на Слави“ – „Добре дошъл в България”.