enbg

Людмил Недев, 7 ноември 2018 г.

7.11.2018 | коментара

За протестите на майките на деца с увреждания Слави Трифонов разговаря с Людмил Недев, който всяка вечер е на протестите.

Людмил губи левия си крак през 2004 година в катастрофа, докато кара мотор. Казва, че не това е причина да подкрепя майките. „Всеки един може да е на тяхното място, няма застраховани“, каза Людмил. Той изрази мнение, че на протестите трябват повече мъже.

„Не само това, че Валери Симеонов ги обиди по такъв жесток начин, не само майките, жените и децата на България – обиди целия български народ. Това е престъпно и подсъдно“, обясни пред камерите Людмил Недев. Той добави още, че за последните 30 години няма нито един политик, който да поеме отговорност за свое изказване.

По думите на Людмил на протестите, в подкрепа на майките идват както други майки, така и бащи. „Рецептата за българския народ е солидарност и обединение въпреки различията“, заяви Людмил. Той разкри, че на протестите идват и активисти, които се опитват да разединят протестиращите.

„Мисля, че е време да се направи една партия или организация на майките и жени да представляват България“, каза Людмил и отправи своя призив към публиката и зрителите: „Искам от това кресло да призова хората, мотористи, трактористи, всички българи да се събудят и да излязат и да подкрепят тези майки и е време да се смени тази система!“

„Време е жени и майки да представляват България, жени и майки да коват законите, защото, според мен, една майка няма да си продаде семейството, няма да си продаде детето“, каза за финал Людмил Недев.

Цялото предаване от 7 ноември 2018 г.