enbg

Любослав Пенев, 6 февруари 2018 г.

6.2.2018 | коментара

Гост в предаването беше Любослав Пенев, който е един от тримата кандидати за шеф на Българския футболен съюз!

Любослав Пенев заяви, че може и знае как може да се случи промяната в българския футбол, така че да се излезе от кризата.
По отношение на детската школа, той заяви, че ще работи изключително много с държавата, в лицето на министерство на образованието, спортни училища, „за да се възстанови масовият футбол“. Пенев обеща да бъдат изградени игрища за целта.

„Съдиите са част от този голям хаос“, коментира Любо Пенев и каза, че реферите ще имат обучения и трябва да излязат под шапките на клубовете. „Има обучение, има санкции“, посочи Пенев и добави, че за мачовете съответните съдии ще бъдат определяни в последния момент, за да не може да им се влияе.

Любослав Пенев каза, че иска да изгради здрава пирамида, чиято основа ще бъде масовият футбол, децата и юношите, ще се работи по европейски проекти с общините.
Пенев не пожела да назове имената на хората, които би поканил в екипа си и каза, че ще го направи на 16 февруари.

Запитан за състоянието на Националния отбор, Пенев каза: „Футболът вървеше много добре, но тези хора, които управляват в продължение на 12 години, убиха футбола и на 16-и ще погребат българския футбол“.

„Моят проект е изключително амбициозен и агресивен и това ще се получи, аз съм убеден в това нещо. (…) Нямам нищо против хора, които имат възможности, нека да спонсорират отборите, но собственици, президенти, директори на клубовете нямат работа в Изпълкома. На мен ми трябват хора, които ежедневно работят там – оперативни лица и те ще бъдат с нужната квалификация“, каза Любослав Пенев. Той обяви също, че в своите работни срещи иска диалог и кани, дори хора, които няма да го подкрепят, да си изразят мнението.

Цялото предаване от 6 февруари 2018 г.