enbg

Лос Виванкос, 9 декември 2014 г.

9.12.2014 | коментара

Световноизвестните танцьори „Los Vivancos” бяха гости в “Шоуто на Слави” и представиха на зрителите два танца (1, 2) от последния си спектакъл „Aeternum“. Това представление на „Принцовете на фламенкото“ е играно за първи път през април 2013 г. в Испания, а на 14 декември българските зрители ще могат да го видят в София, в зала 1 на НДК. Спектакълът е комбинация от фламенко, класически балет, бойни изкуства, акробатически номера и цирк, а изпълнителите свирят и на различни музикални инструменти – виолончело, бас, флейта, перкусии и саксофон.

Шестимата танцьори, които гостуваха в студиото на шоуто обясниха, че са братя – от един баща, но от различни майки. Общият брой братя и сестри в семейството е внушителен – 39. „Татко ни навремето не е имал телевизия“, обясни един от братята и допълни: „баща ни е един, но майките ни са различни – едно нормално семейство…“ Танцьорите уточниха, че 39-те деца са родени от общо 7 жени и всяка година са се появявали на бял свят средно по 7 деца. По отношение на внуците в семейството бройката се оказа неизвестна. Въпреки това братята уточниха, че всички се познават и не се бъркат кой кой е. С имената им родителите не са допуснали повторения, а освен име всеки от тях си има и прякор, като срещу Слави седнаха Тете, Тати, Нано, Тито, Екора и Чото.

Слави излезе с практично предложение към семейството на „Los Vivancos” – да си основат собствена държава. Гостите обясниха, че само те са танцьорите в семейството, но се пошегуваха, че останалите му членове пълнят театъра. Танцовите умения научили от баща си и доскоро държавите, в които са танцували били 45 на брой, като представленията им са гледани от около милион и половина зрители. Един от членовете на „Los Vivancos” държи рекорда на Гинес за най-бързо тропане с фламенко обувки – 1320 потропвания за 20 секунди.

Цялото предаване от 9 декември 2014 г.