enbg

Липсата на рамка разклати представянето на финалистите в задачата „Танго“

25.3.2011 | коментара

25 март 2011 г.

Втори ден финалистите в „Танцувай с мен – 3…стаен“ се представяха пред журито с Танго. Първи в петък на „Експрес танго” на Лили Иванова танцуваха Мариана Кабаджова и Танко Кабаджов, семейството от Пловдив. Партнираха им Ивайло Котев и Божидара Наумова, инструктори в Клуб по спортни танци “Амаранд”.
“Никаква емоция нямахте в изпълнението“, заключи Павлина, макар да отбеляза, че танцът им е бил „за шестица“. По думите на Николай това е било действително технически най-доброто танго до момента, имали са много добър хват, интересни поддръжки. Мария заяви, че е видяла страхотно танго, изпълнено много добре. Памбос отбеляза хубавата хореография и добър синхрон и каза, че се радва, че предишната вечер не е вдигнал оценка 6, защото това е най-хубавият танц засега.

Райя Андреева от Бургас танцува на „Suite Punta del Este” с Цветан Митев, инструктор в Клуб по спортни танци “ДЪГА”. За изпълнението й Памбос отбеляза, че е влязла в характера на тангото и макар да нямало трудни неща, било страстно танго. Мария отбеляза, че раменете на Райя са висели и почти през цялото време партньорите нямали контакт, а „това е рамката на танца“. Николай също потвърди, че действително рамката липсвала, но артистичността й оцени с 6. Мнението на Павлина беше, че Райя е малко психически нестабилна и това й пречи да покаже всичко от себе си.

Няколко стъпки на „Целувката на Анна“ показаха и Слави и Годжи, след като водещият поиска от журито да ги „поставят в рамка“ – нещо, което се оказа препъникамък за участниците. С помощта на Мария Агапиу двамата танцьори застанаха в рамка и изпълниха „страхотен танц“, по думите на комисията.

Студентките Мая Иванова и Вилиана Иванова от София танцуваха на песента „A los amigos” заедно с Митко Тодоров и Валери Иванов, инструктори в Клуб по спортни танци „ДЪГА“.
Павлина заяви, че танцът е бил много красив, но на пръв поглед. На втори поглед обаче тя ги определи като не достатъчно динамични и „малко прегърбени“.
Николай даде добра оценка на Мая – имала добър захват и рамка, докато при Вилиана видя проблем с главата.
„Тази картинка почти нямаше рамка – каза Мария. – Късите поли показваха и малко неточно изпълнение на стъпките. Бяхте тежки. Имаше много страст, но липсваше грацията.“ Памбос каза на двете приятелки, че са били по-притеснени от преди, явно им е трудно с партньор и ще им трябва много работа в следващите задачи.

На „Quadro nuevo” се предствави 19-годишната габровка Полина Таймо. Тя танцува заедно с Мартин Петров, инструктор в Клуб по спортни танци “Амаранд” и хореограф към Национален учебен комплекс по Култура.
Павлина изрази мнение, че Полина е имала добра изправена стойка, но танцът бил по-простичък от тези на останалите участници. Николай каза, че в танца имало повече поддръжки и трикове, отколкото танцуване, имало много ход, но той бил на прави крака, докато тангото се танцува ниско долу. Мария също обърна внимание на хода, който бил 60% от танца и го определи като „разходка по моден подиум, отколкото каквато и да било асоциация с танца Танго“.
Памбос също не беше доволен – обещаващото начало бързо се превърнало в разхождане, нямало и хореография.

18-годишната Вероника Валентинова от Пловдив се представи с Аржентинско танго на песента на Rodolfo Biagi – “El recodo”. Неин партньор беше Боян Величков, танцьор от Асоциация „Танго БГ“.
Николай видя голямо израстване в танца на Вероника, изглеждала много чувствено, имало динамика, сподели той. Мария отчете, че Вероника е била в характера на аржентинското танго: „Направи много стъпки, много игра със стъпалата, което е много характерно за този танц, много хубаво излъчване, много хубава стойка“.
Памбос поздрави Вероника за това, че с танца си е накарала публиката да й ръкопляска. Изказването на Павлина беше красноречиво: „Истинска танцьорка на танго! Едно от най-добрите танга тази вечер!“

Баща и син Стефан и Кольо Бончеви от Стара Загора танцуваха с Карина Стоева и Миглена Стоянова, инструктори в Клуб по спортни танци “ДЪГА”. Техният избор се беше спрял на песента „Целувката на Анна”.
След като отговориха утвърдително на въпрос на Павлина дали им е било трудно, тя ги посъветва да правят така, че и да им е трудно, това не трябва да личи.
Николай каза, че е харесал танца им и двамата са изглеждали стабилни, имало моменти, в които много страстно гледали партньорките, имали и много хубави линии на моменти. Той ги посъветва да не се страхуват да стоят близо до партньорките в долната част, на което Стефан отговори, че жена му гледа.
Мария сподели, че танцът й харесал и дори когато стояли – Стефан и Кольо стояли добре. Двамата вложили желание и хъс, каза тя. „Стефчо, вземи този Кольо и го стегни малко, защото много се притеснява“, започна Памбос. По неговите думи бащата дал всичко от себе си, докато Кольо – не. Да си помислят, ги посъветва той, защото им предстоят трудни задачи.

В понеделник журито ще постави оценки и на втората група финалисти и ще стане ясно кой ще отпадне от надпреварата. Тогава участниците ще научат и новата си задача.