enbg

Линдзи скочи с бънджи заради приятелка, Андрю играе с часове на 21

31.5.2010 | коментара

31 май 2010 г.

Линдзи Солтцгивър представи своята най-близка приятелка Катерина Георгиева. Двете са познават от пет и половина години. Запознанството им е набиране на маса, тъй като техните съпрузи също са приятели. Линдзи каза, че са заедно заради дълбоката душа на Катерина и затова, че е получавала помощ от нея в много трудни моменти. Катерина признава, че двете имат много общи неща – като душа, идеи, визия. Линдзи е много слънчева, каза тя, и ако залитнеш нанякъде, веднага те измъква.

Две изненади имаше Линдзи за приятелката си. Първата беше стихотворение, написано специално за нея:

За Кака от Пупу

Черната и русата, така ни нарекоха
Беше отдавна… бяхме просто момичета
Като изгрев и залез в другарство се врекоха
Опасни в дискотеката и волни кат’ птичета.

Научи ме на толкова много неща
Като думата курбан, на две как да разделя
И „Затвори джамо, че ми фука у врато”
Егати езика – си викам, брато.

Така неусетно се изнизаха месец, години
И други, по-важни съвети дари ми –
За семейни въпроси, живота след „трийсетака”
Ей това е приятелството – Пупу и Кака.

В най-трудните ми черни моменти
Бе пред вратата ми с куп аргументи
Каза, че всичко ще бъде О’Кей,
Доказа, че слънцето пак ще изгрей!

Ти си изгрева за хората около теб
И даваш надежда, кат’ на просяк хлеб
Изведнъж те виждат – животът e прекрасен
Макар и с тръни по пътя… макар и опасен.

Втората изненада Линдзи бе избрала заради любовта на Катерина към екстремните изживявания. Катерина ще има като подарък точно такъв курс по екстремни изживявания от планинско спускане и скок с бънджи, които, като истинска приятелка, Линдзи изпробва, за да е сигурна, че преживяването ще бъде, не само сигурно и безопасно, но и приятно. Линдзи бе оценена с 6,00 от комисията.

Андрю Ричардс и Гергана Антонова се запознават преди три години в Дома за възрастни хора със специални потребности в град Перник, където Гери живее, а той ръководел група англичани, които ремонтирали този дневен център за хора с увреждания. Андрю разказа, че работи с ЕС по проект „Леонардо Да Винчи”, по който десетима англичани идват и ремонтират различни домове. Това са хора, които са имали проблеми в миналото с наркотици, алкохол или може би са били в затвора, каза Андрю и поясни, че понякога това са хора, които не се излизали дори от своя град. След няколко дена в България те го питат как могат да останат в страната. Работа по такъв проект в дома в Перник станал повод Андрю и Гери да се запознаят. През почивките той и англичаните играели футбол срещу Гери и нейните приятели. За съжаление на Андрю, винаги побеждавал отборът на Гери. Приятелството между двамата възникнало, защото установили, че имат много общи неща. Винаги искали да играят в един отбор, оставали на игрището по 2 – 3 часа и играли на 21. Рекордът им е 193 заедно.

„Гери е изключително талантлива – тя е много добра футболистка и таекуондистка. И фактът, че може да развива нейните таланти, до голяма степен е благодарение на страхотната работа, която вършат хората, които работят в дневния център.” – каза Андрю. Той призна, че е страшно впечатлен от от нещата, които организират за всички, които посещават центъра, а именно ежеседмични уроци по:

Уроци по Таекуондо, които им помагат да развиват връзката между мозъка и мускулите.
Уроци по готвене – където придобиват умения да бъдат по-самостоятелни.
Уроци по дърворезба – които развиват тяхната концентрация и координация
Уроци по изобразително изкуство – където със специална техника рисуват по керамични плочки – това помага и развива тяхната интуиция, въображение и концентрация.

„Бих искал да поздравя всички, които работят в центъра, за вниманието, разбирането и любовта, които дават на Гери и нейните приятели. В България се говори доста често за това какво няма, какво още не е направено, но дневният център в Перник е доказателство, че щом има желание и здрава работа, всичко е възможно!” – бяха думите на Андрю Ричардс.

Първата изненада бе от Гери за Слави – керамика, която е правила в Дневния център. Андрю призна на Гери, че много се радва да я има като приятел и тъй като тя е голям фен на „Левски”, той покани в студиото легендата на синия отбор – Иван Вуцов. Подаръкът за Гери беше футболен екип на „Левски” с надпис на фланелката с нейното име. Господин Вуцов съдейства и за присъствието на друга легенда във футбола – Гацо Бацов. Гацо също направи жест за Гери – този път фланелката бе с надпис Гацо Бацов, а в добавка имаше и футболна топка. Оценката на Андрю беше 6,00.

Дияна Миликевик и Диляна Назърска бяха последната двойка приятели, която се представи тази вечер. Диляна е от София, на 19 години. Тя в момента учи и се занимава с народни танци, които е започнала още 7-годишна. Двете с Дияна планират да си направят едно турне в Македония през лятото. На кастинга Дияна Миликевик призна, че си няма приятелки в България и тогава Слави призова от екрана нейните колеги от НБУ да не я оставят сама. Шоуто си е шоу, но май е имало ефект. Самата Дияна призна, че не знае дали е от призива на Слави, но тя вече не може да вдигне глава от приятелки. Това обаче й харесва, призна младата македонка.

Изненадата си Дияна подбрала, осланяйки се на това, че Диляна е много чувствителна и има една много любима песен, на която реагира много специално, когато я слуша. Ето защо изненадата на Дияна беше баладата „Завинаги” на Борис Солтарийски. И оценката на Дияна също беше 6,00.

В края на този предпоследен кръг стана ясно, че всички са получили отлични оценки. Комисията даде своите отговори за това. По думите на Иво, всеки, който има приятели, е отличник. Евгени изтъкна, че се е заредил емоционално от изпълненията. Оказва, че в наши дни има приятелство между хората, коментира Филип Станев и призна, че е оценявал с шестици, защото всяка от тези задачи го е развълнувала и го е накарала да се почувства по-добър и по-добре. Христиан Ночев призна, че е приятно развълнуван след този кръг – в това приятелство половината е България и аз съм оптимист, че българите ставаме за приятели, в което понякога се съмнявам, каза той. Иван Кулеков обобщи, че са дали само шестици, „защото ги обичаме тези хора”.

Генерално класиране след девети кръг:

Линдзи Солтцгивър – 5,80
Хорацио Гонзалес – 5,73
Ервин Линдбихлер – 5,73
Анджела Родел – 5,71
Андрю Ричардс – 5,71
Елена Рубеж – 5,71
Айсату Диало – 5,64
Дияна Миликевик – 5,64
Гюнтер Хемпел – 5,60
Уалид Бен Мустафа – 5,47

До този момент финалистите в „Добре дошъл в България” преодоляха девет изпитания, а до финала им остава само едно. Досега те се справяха с типични за нашата страна ситуации и взаимоотношения.

Тяхното, предпоследно преди финала, изпитание цели да покаже на зрителите, и на комисията повече за тях самите – какви хора са, какви са техните мечти и надежди, и по какво се отличават, не само от нас, българите, но и един от друг.

Затова новата задача за финалистите е да гостуват един по един в шоуто и да отговорят на всички въпроси, които Слави ще им зададе. Комисията ще оценява не само техните отговори, но и цялостното им присъствие.

Финалистите ще гостуват по двама в предаване, в петте дни на следващата седмица, от 7 до 11 юни 2010 година.