enbg

„Лигата на необикновените“ с Илиана Раева, 15 май 2012 г.

15.5.2012 | коментара

Водещ на второто издание на „Лигата на необикновените” беше треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева. Неин гост в новия проект на „Шоуто на Слави” пък бе футболният мениджър Лъчо Танев.

Илиана Раева настоя да чуе от Лъчо Танев кои са главните виновници за унищожаването на българския футбол. „Ако не ги кажеш ти, ще ги кажа аз” – постави ултиматум съпругата на Наско Сираков. От своя страна мениджърът заяви: „За да има футбол и да се гледа, той трябва да е добър продукт. Как се прави добър продукт? Когато се спазват регламентите, които са поставени от Футболния съюз. Президентите и собствениците на клубове преди всичко трябва да правят футбол, а не да се снимат и да се показват по телевизии и вестници.” Според Лъчо Танев, не се предоставят добри условия за развитието на детско-юношеския футбол.

Президентът на БФС Борислав Михайлов полага усилия, но може да направи повече, смята Лъчо Танев. Мениджърът обаче уточни, че клубовете са частна собственост и БФС може само да посочва параметрите, по които да се работи. „Футболният съюз не може да каже: „Защо вие купувате този бразилец и му давате 25 000 евро заплата, а не направите едно игрище, което струва 200 000 евро, което е една годишна заплата на един чужденец?” И на това игрище ще играят деца, и от тях ще излязат играчи като Пенев, Стоичков, Сираков”, каза още Лъчо Танев.

Илиана Раева не остана доволна, че не й стигна времето да зададе всичките си въпроси към мениджъра, но все пак тя презентира на публиката един от талантите на Лъчо Танев. Под акомпанимента на Евгени Димитров – Маестрото той изпя емблематичната песен на Бийтълс „Let it Be” и доказа, че е най-добрият певец сред футболните мениджъри.

В предаването Илиана Раева коментира и състоянието на любимия й футболен отбор „Левски”. „София е необикновен град. Тук на всеки 120 кв. м. могат да се видят повече изгонени треньори на „Левски”, отколкото бездомни кучета”, започна шеговито голямата гимнастичка. По-късно обаче тя направи сериозно обръщение, в което остро критикува работата на изпълнителния директор на „синия” клуб Иво Тонев и на президента Тодор Батков.