enbg

Лепа Брена: Никога не съм била сама

25.10.2011 | коментара

Най-популярната и обичана сръбска певица – Лепа Брена, беше специален гост в „Шоуто на Слави“. Тя изпя най-големия си хит „Ti si moj greh“ специално за българските зрители. „Днес дойде на репетиция с уважение, с усмивка, широко скроена – като една силна жена, която вярва в качествата си, харесва добрите музиканти. Много добро впечатление ми направи“ – с тези думи Слави посрещна гостенката си. „Никога не съм била сама, винаги съм имала своята публика до себе си“, каза Лепа Брена. Тя обясни, че когато й е тежко винаги си мисли за хубавите моменти, които ще й се случат след това.

Водещият нямаше как да не засегне темата за отвличането на сина й. „Искрено се надявам, че тези трудни моменти, които сме преживели ние на Балканите, вече са зад гърба ни. Мисля, че това, което е било трудно, не може да се забрави. Аз просто не мога да го забравя. Но това, което е най-важното – аз искам да живея днес, в днешното време. Детето е до мен. За мен не съществува някакво друго материално богатство освен моите деца, моето семейство. Може би защото моята цел е да изпълня душата си с емоция и да предам тази емоция на хората около мен. Това е моето най-голямо богатство и аз живея за него“, каза певицата. Лепа Брена посочи разпадането на Югославия и няколко други подобни моменти като трудности, с които се е сблъсквала и които са я белязали. „Първо се разпадна моята родина, което беше много тежко за мен. След това за няколко месеца си бях счупила много зле левия крак. Умря човекът, който означаваше всичко за мен – той беше алфата и омегата в моята кариера. И тогава аз разбрах, че същността на живота ми трябва да се обърне към семейството“, заключи тя.

Слави сподели на Лепа Брена какво означава за него и за България името й. Според него по времето на социализма е имало една звезда на Балканите и това е била именно тя. „Затова и първият ти концерт, когато дойде в България, беше смразяващ – ти дойде с вертолет на стадион „Васил Левски“, беше изключително. Ти си голяма звезда в България и наистина изпълваш със съдържание тази дума“. Слави каза, че Лепа Брена не е стандартен сръбски певец. „Гостували са ми всички сръбски певци. Познавам се с всички големи звезди в Сърбия – друго е впечатлението, когато ти се появиш. Има певци и певци – ти си от вторите“, допълни той. Певицата каза, че донякъде осъзнава нещата, които й се случват заради нейната харизма. „Живея с всичко това, защото то е някаква съставна част от мен самата. Не е нещо, което е някъде до мен, а е в мен“, каза тя.

Темата за Събрия и трудностите в разбирателството й с България също не беше подмината. Според Лепа Брена не е важно двата народа да се обичат, но е от съществено значение да бъдат добри съседи. И въпреки поговорката „Парата върти там, където бургията не може да направи дупка“ за певицата музиката и спортът са тези фактори, които могат да обединят българи и сърби.

Лепа Брена разказа как на 20 октомври е отбелязала своята 51-ва годишнина пред почти 40 хиляди души. Тя сподели, че отдавна вече е решила да не запълва живота си с години, а да запълни годините си с един добър и качествен живот. Разказа на Слави, че от 2 години пише своя автобиографична книга. С нея тя иска да опровергае всички грозни клюки, които е чувала за себе си. Решението за книга взела в момент, в който е преценила, че бъдещите поколения не са заслужили да четат лъжи в жълтия печат. „Трябва да четат нещата такива, каквито са“. Двамата със Слави стигнаха до извода, че с евтината сензация жълтата преса иска да деградира успеха на другите. „Понякога наистина човек го боли от това. Но тъй като все пак смятам, че това е съставна част на 21-ви век и на шоубизнеса – аз реших все пак да разкажа за своя живот такъв, какъвто е“. Тя обясни, че има много неща, с които се гордее и иска да разкаже за тях: „Гордея се с това, че хората ме познават, и то в истинската ми светлина, и искам да пиша за това“.

Когато била млада Лепа Брена мислела, че нищо по-голямо не може да й се случи от това да бъде певица в своя роден град. Отивайки да учи в природо-математическия факултет в Белград певицата преживява най-тежките си моменти: „6 месеца бях гладна, яла съм кисело мляко и хляб, нямах достатъчно пари да обядвам нормално. И след 6 месеца, доста бясна от това, че съм гладна, се върнах в Бръчко от Белград“. В местен хотел тя започва да пее с оркестъра и тогава започва нейния музикален път.

Специално за зрителите на „Шоуто на Слави“ Лепа Брена изпълни още една своя песен – „Brisi me“.

Сръбската звезда ще се върне отново в България на 3 декември, когато ще изнесе своя грандиозен концерт в зала „Арена Армеец“ в София.