enbg

Къци Вапцаров, 11 юни 2019 г.

11.6.2019 | коментара

В предаването гостува Къци Вапцаров, който бе отстранен от надпреварата за шеф на БНТ. По-рано през деня СЕМ обяви, че неговата кандидатура няма да бъде допусната до конкурса, поради несъответствие с чл. 26 т. 2 от ЗРТ, а именно – че Вапцаров е едноличен собственик и управител на няколко дружества.

В предаването Къци Вапцаров заяви, че това не е достатъчно основание, тъй като изискването касае членовете на СЕМ и генералния директор на БНТ, а той в момента не е такъв. Той каза още, че намерението му е, ако бъде избран на тази длъжност, да продаде фирмите си. До момента популярният водещ на „Риск печели, риск губи“ не е получил официално известие от СЕМ, а за отстраняването си от конкурса е научил от разпространеното в медиите прессъобщение.

На въпроса защо се е кандидатирал Къци Вапцаров отговори, че обича телевизията и тя е в душата му. Той сподели и че вижда предизвикателство в това да се направи нещо ново в държавната телевизия. „Като четеш отчетите им, всичко е по мед и масло. Има предавания, има филми, има всичко. Гледаш рейтингите – 1% дневен рейтинг. … Мисълта ми е, че целият този труд на 1300 човека, който не е малък – сигурно се трудят неистово поне половината от тях. … А и ние знаем, че това, което в bTV се прави от трима души, там се прави от осем, това, което тук се прави за 50 000 лева, там се прави за 150 000.“ – коментира гостът и допълни, че поне би опитал да промени това. „Трябва да ти пука, трябва решителност, трябва да имаш желание да го направиш, трябва да имаш идеи и трябва да се заобградиш от хора. Трябва да имаш един добър екип, добри професионалисти до теб, съветници във всяка една посока“, каза той.

Къци Вапцаров изтъкна, че има способността да намира „готини хора“ и всичко, което досега е правил, е било с конкурси. По думите му, като е чел стари програми, във всички е пишело за повече култура, повече неща за младите, но реално няма резултат, а аудиторията на телевизията е над 65 години, според него. „Не е трудно да обещаеш, трудно е да го направиш“, каза Къци Вапцаров и сподели, че неговото намерение да има „повече детски неща, филми, сериали, истински, които да вървят дълго“. Самият той бил наясно, че шансовете да му поверят четвъртата власт са били малки, но искал да опита: „За да мога утре да кажа – ако БНТ не ви харесва, аз направих своя опит“.

Цялото предаване от 11 юни 2019 г.