enbg

Кунг Фу, психоанализа и сцена от Титаник в последия ден на кастингите

11.3.2011 | коментара

Изключително разнообразни таланти показа последния ден на кастингите за „Танцувай с мен 3-стаен“. Представянето на финалистите ще бъде в понеделник, от 22:30, в „Шоуто на Слави“.

Първият участник за петъчната вечер Свилен Балчев обясни, че не се занимава с нищо и се храни „оттук-оттам“. 25-годишният харизматичен танцьор още живее с майка си и баща си. Балчев успя да позабавлява комисията със своя кючек и импровизацията на песента „Billie Jean“ на Майкъл Джексън.

Цвета Николова обясни, че работи с малки деца в детски център в Стара Загора: „Посрещам ги, показвам им центъра, играя си с тях…“ Фактът, че Цвета има връзка с приятеля си от 7 месеца, а живее заедно с него от 5 месеца, предизвика разнообразни коментари на журито, но танците й получиха одобрителни аплодисменти.

Василена Шопова, Яница Шопова, Кремена Шопова и Илия Атанасов излязоха на сцената облечени с национални екипи на България. Майката Кремена и двете й дъщери обясниха, че не се притесняват от това, че Илия Атанасов, когото са приели в семейството си, е ром от Столипиново. Кремена обясни: „Възпитаваме дъщерите си в липса на всякаква дискриминация по отношение на пол, раса и цвят на кожата“, а малката Василена каза, че с Илия са „една кръв“. Танцът на четиримата се открои с ведрост и акробатика.

Ивелина Димитрова, която е тренирала Кунг Фу, трябваше да демонстрира ката с овчарска гега, вместо с тояга. Ивелина показа пластичност и страст под звуците на песента „Ain’t no sunshine”, изпълнена от Lighthouse Family.

Семейство Мариана и Танко Кабаджови от Пловдив впечатлиха журито със своя спортен танц. Мариана обясни, че в момента тя издържа Танко с работата си като барман, защото той е безработен. Двамата потвърдиха, че един напълно обзаведен тристаен апартамент в София ще им дойде добре.

След това дойде реда на село Житница, Пловдивско, да покаже своите танцови таланти. Първи танцуваха сестрите Виктория и Йовка Якови и братовчедката им Вероника Станева. Те показаха умения в модерния балет и народните танци. След тях на сцената се появи Недко Арменов, също от Житница, който се похвали, че гаджето му не е от селото, а от Латвия. Недко танцува в стил електрик буги.

Зариан Захариев показа танц, в който беше включил попинг, народен танц и електрик буги. Зариан сподели, че няма гадже, но за сметка на това си е харесал Николета.

Студентката по психология Диана Любенова използва специална история, за да разбере кое е качеството, което членовете на комисията най-много ненавиждат. За Слави това беше бездушието на хората, за Годжи – изневярата, а за Иво Сиромахов – страхливостта. След като се опита да абстрахира журито от обицата на пъпа си, Диана потанцува малко бели денс.

15-годишната Катрин Стефанова обясни, че обича да танцува и да пее, но за второто няма талант. За сметка на това Катрин успешно танцува под звуците на Шакира. Връстникът й Иван Павлевски сподели, че се запалил по танците от предишните сезони на „Танцувай с мен“ и най-вече от „Метин Един Мехмедов“. Иван показа добри умения в стил електро, като дори кючекът му беше доминиран от този стил.

Славина Иванова от Плевен каза, че дошла да живее в София, за да учи антропология. Славина танцува „секси хип-хоп“, но отказа да се съблече дори и на песента на Джо Кокър – „You Can Leave Your Hat On“.

Райя Андреева от Бургас обясни, че се занимава с пеене, но не е имала успех на кастингите за Мюзик Айдъл. И с танците, и с пеенето Райя се справи впечатляващо – освен подготвения си танц тя трябваше да импровизира кючек и танц в стил Майкъл Джексън.

Братовчедите Вергин Терзиев и Юсуф Селим от Айтос оставиха комисията без думи с хореографските си хрумвания, включващи сватбена церемония, надиграване и сцена от филма „Титаник“, изпълнени с поддръжки и акробатични елементи.