enbg

Крум Савов ще съди вестник „Уикенд”

29.11.2011 | коментара

Спортният журналист Крум Савов поиска думата в „Жълтата гостенка”, заради отвратителното заглавие на първа страница от последния брой на вестник „Уикенд”: „Бащата на Крум Савов уби майка му и се обеси”. Самият Крум Савов цитира част от гнусната статия: „…когато Крум бил ученик в града на металурзите и миньорите, загубил едновременно и баща си, и майка си. Това станало броени дни преди младежът да завърши гимназия. Родителите на Савов не се разбирали и често се карали. Таткото изпадал в крайни състояния на ревност и непрекъснато подозирал жена си, че му кръшка, докато той се труди като инженер в мините. Една вечер традиционната семейна кавга прераснала в побой и обезумял от гняв, мъжът убил съпругата си. По-късно дошъл на себе си и осъзнал какво е сторил. Тогава сложил примка на врата си и се обесил в кухнята.”

Срещу тези гнусни писания Крум Савов заложи смъртните актове на майка си и баща си. Той показа документите в ефир и цитира: „Майка ми – Маргарита Димитрова Савова е починала на 30 април, 1991 г. А баща ми – Борислав Крумов Савов е починал на 22 август, 1979 г. Тоест – баща ми е починал 12 години преди майка ми.” Журналистът уточни и че не е имал втори баща.

Крум Савов заяви, че заради този материал ще съди вестника:
„В съда тия хора ще се наложи да обяснят как баща ми, който умира 12 години преди майка ми, от сърдечна недостатъчност, в чужбина, се е вдигнал от гроба и е дошъл, убил е майка ми и след това се е обесил.” Пред Слави Трифонов той съжали, че досега не е водил дела срещу жълтата преса: „Досега бях на принципа – „Убий простака с мълчание.” Че съм педал, че съм изял родения плод, който имах с неуспешна бременност с жена ми, или че съм я пребивал от бой, или че вдигам щанги, пия химия и очите са ми паднали и сега ще ми слагат нови – всичко това го приемам, но навлязоха в толкова лично пространство и обругаха паметта на най-важните хора в живота ми, които са ме създали.” Крум Савов заяви, че ако това с майка му и баща му беше истина, то той щял да стисне зъби и да го приеме, защото „никой не избира родителите си”, „но чисто технологично това не може да се случи.”

Накрая Слави Трифонов обеща да помага с каквото може на Крум Савов в делата му срещу жълтата преса.