enbg

Кристо и Мариана Спасова, 10 юли 2019 г.

10.7.2019 | коментара

Гости в „Шоуто на Слави“ бяха Кристо и Мариана Спасова, които разказаха за проекта „BYE BYE STUTTERING“ или „Чао, Заекване!“, който цели да помага на хора със заекване от всички краища на света.

Мариана Спасова е логопед по професия. От 20 години се занимава с хора, които заекват, като пациентите й варират от 7 до 50-годишни. „Правим курсове и ефектът от тях е феноменален“, разказа тя. По думите й с 25-дневен курс заекващите успяват да постигнат плавен говор, а някои хора се справят с проблема още на 15-ия ден.

„Проблемът е много по-сериозен от просто заекване“, каза Кристо. Той обясни, че има много тежки случаи на заекване, което дава отражение на работата, психиката и социалния живот на заекващия.

„Ние искаме да направим една платформа на всички езици, която да съдържа и мобилно приложение, за да може всеки, от която и да е точка на света, да може да направи курса по начина, по който той се случва в центъра, но много по-добре!“, разказа Мариана Спасова за проекта „Чао, Заекване!“. Тя допълни, че всеки потребител ще може да влиза в приложението с регистрация, ще заснема себе си и ще започне да получава инструкции какви упражнения да прави всеки ден.

„Изкуствен интелект, който да съдържа целия опит на терапията и да се глобализира много по-бързо“, обясни идеята Кристо. Той сподели, че участието му в проекта включва неговото популяризиране. „Искам да напомня на всички, че тази популярност, която я имаме – всички тези фенове, всички тези песни, всички тези клипове, шоубизнесът като цяло – трябва да се използват, за да се помага на хората. Защото има страшно много проблеми по света, които трябва да се решат“, каза за финал той.

Цялото предаване от 10 юли 2019 г.