enbg

Красавици се надиграваха с ръченица и снежен валс

25.11.2011 | коментара

8 участнички в „Умна и красива” се представиха в петък във втората част от задачата „Умна, красива и грациозна”. В рамките на 2 минути всяка красавица трябваше да покаже колко е грациозна със средствата на танцувалното изкуство. 4 двойки премериха сили в ча-ча, ръченица, валс и еротични танци.

В ча-ча двубой се изправиха Валерия Цимбал и Радост Иванова.

Първи пред комисията застанаха Валерия Цимбал и Цветан Митев. Според Венета Харизанова в танца на Валерия е имало добро „ронде“. Тя сподели, че ритъмът на ча-ча е 120 удара в минута. „Имаше страст, хареса ми, че минаваш през пръсти”, допълни Венета. Антония Петрова отбеляза, че оценките на журито в този кръг на „Умна и красива” са от непрофесионалисти към непрофесионалисти и това трябва да се има предвид, тъй като при отсъствие на професионален опит журито не може да бъде критично. „По отношение на миналата задача, в която се пишеха писма за раздяла, вие от страна на професионалисти ли го коментирахте?”, попита Слави и получи положителен отговор. Антония хареса ръцете и извивката на гърба на Валерия, които според нея са допринесли за доброто изпълнение на танца. Иво Сиромахов опонира на Венета Харизанова и нейното твърдение за 120 удара в минута на ча-ча, тъй като той лично е преброил 123 удара в първата и 119 във втората минута.

Радост Иванова също танцува ча-ча заедно със Стоян Стоянов. Венета Харизанова много хареса „правите колена” на Радост и това, че „възглавничките ти все едно пробиват пода”. Според нея въпреки притеснението на красавицата тя се е справила добре, тъй като дългите й крака са замаскирали всичко останало. „Радост, ти си доказателство за това, че една висока жена може да бъде грациозна”, възкликна Антония Петрова. Тя сподели, че високите хора са по-малко подвижни и по-малко грациозни. „Това не е вярно”, опонира Слави и нагледно показа грацията си в няколко движения. Иво Сиромахов изказа болката си от това, че ча-ча се играе с прави възглавнички. „Че аз цял живот го играя с криви възглавнички”, каза той.

В надиграване с ръченица една срещу друга се изправиха Аделина Димитрова и Янислава Илкова.

Първа шопска ръченица игра Аделина Димитрова. „Ако има нещо, в което съм пълен дъб, то това са хорáта. Никак не обичам да давам мнение за нещо, за което нищо не разбирам. Супер си, жестока си!”, каза Венета Харизанова. „Дори и с цървули е секси”, допълни я Слави. Антония Петрова обаче обясни, че не е „дъб” в народните танци, тъй като е видна представителка на шопския край. Според нея на мегдана на село Драгичево, където живее, Аделина би спечелила надиграването като най-първа мома. Иво Сиромахов се оказа, че е „пълен кестен” в народните танци, но изпълнението много го е впечатлило.

Северняшката ръченица беше изтанцувана от Янислава Илкова, която влезе с менци и кобилица в студиото. „Представях си как ще играеш тази ръченица с високите обувки”, коментира изпълнението й Слави. Антония Петрова хареса хореографията на Янислава. Тя призна, че също си я е представяла с високите обувки, но и с късата тигрова рокля от задачата „Писмо за раздяла”. „Харесва ми това, че умееш да се преобразяваш”, заключи Антония. Оценката на Венета Харизанова беше, че Янислава „не обърка нито един от подскоците”. Венета призна обаче, че е искала да види красавицата в еротичен танц. Кобилиците в танца напомнили лукановата зима на Иво Сиромахов, когато с такива кобилици той ходил за бира. „Янислава танцува прекрасно”, допълни той.

В танцова надпревара с валс една срещу друга се изправиха Гергана Гергененова и Елена Василева.

Гергана Гергененова се представи със своя партньор – Петър Стоянов. „За валса е най-важна стойката и хвата – уникална стойка, прав врат”, така Венета Харизанова обобщи представянето на Гергана. Тя одобри четирите поддръжки, които красавицата е успяла да постигне само за два дни. Според Антония Петрова красавицата напълно е предала чувствителността и страстта на танца по музика от „Пърл Харбър”. Иво Сиромахов се оплака, че след двете си колежки в комисията трудно може да блесне със знания за танците. „Те ме водят с 5-6 обиколки”, каза той. Иво сподели, че танцът на Гергана е бил много красив.

Елена Василева и Илко Иванов също танцуваха валс. „Хареса ми стойката ти, хареса ми цялото ти представяне, хореографията – много добре се справи”, похвали я Антония Петрова. На Венета Харизанова пък харесал фактът, че Елена е леко притеснена, което й помогнало да успее да влезе в характера на танца и да излъчва романтика. „Само да ви открехна, че това е snow валс – „снежен валс”, обясни Слави на комисията. Оказа се обаче, че „подсказката”, дошла от сценариста Тошко Йорданов в слушалката, не била добре разбрана от водещия, и вместо „slow” валс (бавен валс), Слави чул “snow” валс. „Това не са мои думи, това са думи на моя ушен консилиери”, оправда грешката си водещият. „Все пак помисли логично – човек в снега не би могъл да се движи така”, отбеляза Иво Сиромахов.

В последния танцувален двубой от задачата „Умна, красива и грациозна” се изправиха Сибел Килехалил и Мадлена Иванова, които танцуваха еротични танци.

Сибел Килехалил, която танцува на песента „Black Velvet”, беше решила своята визия в каубойски стил. Венета Харизанова отбеляза, че красавицата е била много притеснена. „Знам, че не е лесно да танцуваш гола”, допълни тя. Антония Петрова хареса идеята за каубойски еротичен танц, но каза на Сибел, че е могло „малко повече да се разчупи”. Иво Сиромахов си припомни случай когато бил на стриптийз в Самоков. „Там стриптизьорките не излизат от торта, а от чувал с картофи”, каза той. За танца на Сибел Иво беше категоричен – „Напомняше ми на усетърните от моето детство, беше наистина удивителна”.

Последна пред комисията се представи Мадлена Иванова с нейния еротичен танц, по време на който тя обърна специално внимание на единствения мъж в комисията – Иво Сиромахов. След края на изпълнението й Слави помогна на красавицата да облече ризата си, като старателно закопча копчетата й. Антония Петрова определи представянето й така: „Изцяло се въплъти в ролята на Деми Мур в ученическите си години по време на филма „Стриптийз”. Един истински стриптийз!”. Венета Харизанова отсече: „Браво, Мадлена, скри им шапката – и на Славчо, и на Ивчо”. Самият „Ивчо” обобщи, че ако по негово време учителките изглеждали така, както Мадлена, нямало да завърши гимназия с толкова нисък успех.

Оценките за изпълнението си на третата задача „Умна, красива и грациозна” красавиците ще получат във вторник, 29 ноември, 22:30 часа. Тогава ще стане ясно коя от участничките се е представила най-слабо и ще отпадне. Освен това Слави ще постави и новата задача в „Умна и красива”. Каква е тя? Разберете само в „Шоуто на Слави”!