enbg

Красавици дават всичко, за да върнат Бербатов в националния

11.11.2011 | коментара

11 ноември 2011 г.

Още 8 участнички се явиха на своите „Интервюта за работа“ в петъчното издание на „Умна и красива“. Бърза мисъл, чувство за хумор и интелект трябваше да проявят кандидатките, след като жребий определи коя за каква работа да кандидатства. Доколко успяха да впечатлят журито, което е в състав – Антония Петрова, Венета Харизанова и Иво Сиромахов и какви оценки ще получат – ще видим в предаването в понеделник.

Първи за поста „профайлър в МВР“ на интервю се явиха Йоана Георгиева и Сибел Килехалил.

Сибел побърза да представи на интервюиращия молба, която описва трудовия й стаж, медицинско за пълно физическо и психическо здраве, както и свидетелство за съдимост. „Единственото непонятно нещо днес е човешкото съзнание и няма как това да не ми бъде интересно“ – обясни тя мотивацията си за тази длъжност. Тя сподели, че е била в ареста през януари, защото я задържали като непълнолетна, която е след 22 ч. навън. Сибел потвърди, че е запозната с криминалистиката и показа, че познава името на най-добрия профайлър в България – Неделчо Стойчев, който е директор на Института по психология към МВР. Тя обясни, че при 20 от 31 осъдени на смърт серийни убийци се установява психически проблем, който е в следствие на силен удар в детството.

„Няма по-голяма мотивация от това да предвидиш следващите стъпки на един престъпен опасен ум и да можеш да го спреш навреме“ – така започна интервюто си Йоана. Тя се представи като „докторант по криминална психология“ с научни статии на тема анализ на човешкото поведение, в които става дума за най-големите престъпници в света. Сексуалните проблеми в детството Йоана определи като главна причина някой да започне да извършва престъпления. Според нея работата на профайлъра е много важна, защото той насочва накъде да тръгне цялото разследване.

С две ръце за Сибел – така бяха насочени симпатиите на Венета Харизанова. Антония Петрова поздрави и двете момичета за това, че са най-добре представилата се двойка до момента. Според нея Йоана е била малко по-плаха, а Сибел – по-настъпателна. Иво Сиромахов повече хареса за работата Йоана, защото „профайлърите трябва да бъдат по-прикрити“.

Гергана Гергененова и Десислава Недялкова имаха пред себе си предизвикателството да се състезават за „треньор на националния отбор по футбол“.

Десислава каза, че като селекционер би заложила на младите таланти в България, но не за сметка на стабилното ядро, начело с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Николай Михайлов. Според нея трябва да се направят промени в БФС, за да се върне Бербатов. Десислава изтъкна още, че не би позволила на хората от футболния съюз да се бъркат в работата й. За сметка на това, Десислава показа, че се е учила от предшествениците си, като си беше татуирала схемата на Димитър Пенев на гърба. Според нея сексът преди мач пречи на футболистите.

Според Гергана във футбола не трябва да се говори за подмладяване, а за побеждаване, защото от това се нуждаем. За нея няма значение дали са млади или стари, а дали са добри и дали играят класно футбол. В нейния списък биха попаднали само футболисти, на които приоритетите им не са дискотеките, а на футболните стадиони. „Бих дала всичко от себе си, за да върна Бербатов в националния отбор“ – заяви Гергана. Тя би заложила на тоталния футбол със схема 4-3-3 – двамата външни халфа да станат чисти крила. Гергана твърдо се обяви за секса преди мач – стига футболистите да побеждават след това.

Антония Петрова похвали визията и отговорите на Гергана. Венета Харизанова се съгласи с това мнение и добави, че Гергана трябва да я вземат за дясна ръка на треньора на националния отбор. Според Иво Сиромахов и двете стават за треньор на националния, защото „така или иначе по-лошо не може да стане“.

За професията “управител на нощен клуб“ кандидатстваха Мадлена Иванова и Янислава Илкова.

Всеки ден различен стил музика и организация на партита, шоупрограми и гост-изпълнители – на това би заложила в нощния си клуб Янислава. По въпроса за сигурността Янислава каза, че не е важно от какви хора е охраната и не би търсила протекции от страна на организираната престъпност, за да поддържа реда в нощния си клуб.

Според Мадлена в заведението трябва да се пуска музика, която е различна от чалга, защото в момента има достатъчно много заведения, които залагат на тази музика. Клубът й би пускал различна музика всяка вечер, за да привлече по-широк кръг от посетители. Най-важен според нея е личният контакт с клиента, който трябва да се чувства желан и затова тя би привлякла в клуба си добър екип от професионалисти, включително и охранители.

Иво Сиромахов посъветва двете момичета да се подготвят по-сериозно, ако искат да са управители на нощен клуб. Антония Петрова отправи покана към Янислава да стане управител на нощен клуб в Перник, а Венета Харизанова заяви, че би назначила и двете, защото са като ангела и дявола и трябва да обединят идеите си в едно.

Катя Марашлиева и Радост Иванова се бориха за длъжността „директор на болница“.

Според Радост трябва да си добър лекар, за да си директор на болница, защото опитът би ти помогнал. За нея на първо място е работата с пациентите, а след това – административната служба. Радост каза, че лично ще подбира такива лекари, които не са склонни да взимат рушвети от пациенти. Според нея в България трябва да се подобри вътрешната организация на болниците.

Катя цитира Хипократовата клетва и обеща, че ако получи работата ще я спазва. Според нея е задължително директорът на болница да има медицинско образование. По въпроса с рушветите Катя каза, че ще налага наказанията и глобите по закон, но няма да уволнява най-добрите си лекари. За да се подобри болничното обслужване в България според Катя трябват нови апаратури и квалифициран персонал.

Антония похвали Катя за предварителната подготовка, но каза, че по време на интервюто тя е заложила на това, което правеше бившият здравен министър – да се усмихва. Според Антония спокойствието и доброто излизане от ситуацията е дало предимство на Радост. Венета също избра Радост, въпреки, че отговорите и на двете не й бяха харесали. Иво Сиромахов каза, че според него Радост се е представила по-добре, въпреки, че е сгрешила с това, че си е изпратила документите по имейл, защото да пращаш имейл на Слави е „жива загуба на време“.