enbg

Коментар по повод експулсирането на руски дипломати

27.3.2018 | коментара

Тагове:

„Уважаеми зрители, от известно време насам целият свят се занимава с опита за убийство на руския шпионин Скрипал и неговата дъщеря с нервно-паралитично вещество в Англия. И въпреки, че няма обективни доказателства по смисъла на международното право и закона като такъв въобще, страните от целия свят се надпреварват да експулсират руски дипломати, твърдейки, че тъй като вероятно руснаците са виновни, те, руснаците трябва да бъдат наказани.

Добре, уважаеми зрители, как така за едни хора са важни доказателствата, а за други са важни вероятностите? Кой определя това? Кой решава кога доказателствата са важни и кога са важни съмненията? Това не ви ли се струва твърде непочтено?

Днес гледах предаването на Цветанка Ризова, в което на гости беше един много умен българин – Стефан Солаков, който сравни това, което се случва сега на руснаците, с това, което ни се случи на нас покрай опита за убийство на Папа Йоан Павел Втори. И тогава, въпреки че нямаше доказателства, същата тая световна общественост реши, че ние сме виновни за опита за убийство на папата. Е, после се оказа, че не сме ние, но нали сте чували израза – „после върви обяснявай, че нямаш сестра“.

Уважаеми зрители, аз не съм ничий адвокат, но знам, че всеки е невинен до доказване на противното. И ако не спазваме това правило, е напълно ненужно да твърдим, че сме правови държави“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 27 март 2018 г.