enbg

Коментар на Слави Трифонов за спряното предаване с Васил Иванов

19.4.2017 | коментара

„Добър вечер, уважаеми зрители! Надявам се да ме гледате“, започна уводните си думи Слави Трифонов, един ден след като епизод на шоуто отново не бе излъчен по bTV. По време на пресконференцията, по-рано същия ден, Слави покани журналистите да присъстват на вечерния запис, заради опесенията си, че и този епизод може да не стигне до широката аудитория.

„Това е три хиляди седемстотин седемдесет и седмото предаване. Ако събера всички предавания, които съм направил с моя екип, ще се получат точно пет месеца и две седмици. Тоест, ако сега някой от вас реши да влезе в книгата на рекордите на „Гинес“, като изгледа всичките ми предавания, ще стане от там, където е седнал, чак след пет месеца и две седмици. Ако сложа в това число и повторенията, които се излъчват на обед по БТВ, ще станат точно 11 месеца. Представяте ли си?! Това е авторска продукция, измислена, създадена и отстоявана от моя екип. Бих искал да сложа и себе си в това число, защото ние наистина сме екип. За цялото това време собственици се сменяха, мениджъри се сменяха, но ние си стоим същите и не сме били спирани. Никога. А в последния месец – два пъти. Снощи за втори път. Поводът беше гостуването на разследващия журналист Васил Иванов. Той разкри едни изключително неморални случаи на политическа цензура и медиен чадър над кметове на ГЕРБ и на корупционни практики. Днес ние дадохме пресконференция, на която показахме всички материали по темата. Преди няколко часа Васил Иванов ми се обади и ми каза, че е изпратил всички материали от разследването си на прокуратурата“, каза Слави Трифонов.

След това водещият анонсира разследване, проведено от наш екип, в което главен герой е депутатът от НФСБ – Валери Симеонов. Според Слави Трифонов това видео ще представлява интерес за Главния прокурор на Републиката.

Цялото предаване от 19 април 2017 г.