enbg

Коментар за убийството на Виктория Маринова

8.10.2018 | коментара

Водещият Слави Трифонов поднесе съболезнования на близките на Виктория Маринова, която беше жестоко убита в Русе. „Болката няма да изтлее, защото човеците не притежават сила, с която можеш да преодолееш загубата на близък, особено ако е жертва на подобно брутално убийство. Близките на Виктория обаче ще трябва да проявят сила, с която да превъзмогнат всички онези думи, които волно или неволно петнят или ще петнят името на тяхната близка“, каза той.

„На всяко „компетентно мнение“ във фейсбук имаме и „компетентна присъда“ – убиецът е наркоман, клошар, циганин, бежанец, джебчия, сексуален маниак, любовник, луд от близката психиатрия и разбира се – някой, който е поръчал Виктория заради нейната работа. И всяко „компетентно мнение“ е „единствено и неизменно“. Емоциите обаче, уважаеми зрители, винаги са били лош съветник, най-разумното би било да се доверим на т.нар. „компетентни органи“. (…) Но пък влизаме в Параграф 22, защото вярваме ли, че има наистина компетентни органи? Показаха един криминалист от Русе – с един дебел ланец на врата. (…) Всъщност, тоталното недоверие в правораздавателните органи и в институциите е инкубатор за „компетентни мнения“ във фейсбук. Все пак, най-малкото тук МВР може да си позволи да остави това убийство неразкрито, както недопустимо се случи с други подобни случаи, други подобни престъпления. Защото в този случай – Виктория е журналист. Сега, не казвам, че журналистите са по-специални хора, но неразкриването на убиеца по категоричен начин, не просто ще засили съмненията, че Виктория е убита заради работата си, а ще превърне съмненията в масово убеждение. И тогава, уважаеми зрители, ще можем ли да говорим въобще за наличие на държава, когато хората, населяващи територията на нашата държава, са убедени, че се убиват журналисти заради техни материали?

Всъщност, какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина, след като още вчера мнозина бяха убедени, че Виктория е убита заради работата й и то без да познават нейната работа? (…) А пък да се приеме тази версия за нещо очаквано, неизненадващо и почти нормално – това е брутална диагноза, уважаеми зрители. Докъде сме я докарали?“, коментира Слави Трифонов.