enbg

Коментар за писмото на Валери Симеонов относно Ска Келер

12.2.2018 | коментара

Водещият Слави Трифонов коментира писмото на Валери Симеонов по повод посещението на евродепутата Ска Келер в България, за да подкрепи протестите срещу застрояването на Банско.

В част от своето писмо Валери Симеонов пише:

„Национален Фронт за Спасение на България протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга „Да спасим Пирин“, а с истински мотив – „Да се върнем във властта чрез лъжи“.
Евродепутатката Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?!
(…)
От височината на кое минаре, завършилата университета „Шабанчъ“ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?
(…)
НФСБ счита, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици. Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани“.

Слави Трифонов коментира изказването на Валери Симеонов така: „Уважаеми зрители, има едно много важно нещо в хората – по принцип. То се нарича възпитание. Ако един човек го няма, това прави общуването с него много трудно, да не кажа унизително и отвратително. А когато този човек е вицепремиер, това представлява срам за всички, на които той е вицепремиер. Тоест – на всички нас. Да използваш такъв език, да се държиш просташки, нагло, позорно към една дама, която и да е тя, това е нещо, за което трябва да бъде попитан човека, който го е предложил, и хората, които са го назначили за вицепремиер. Тоест министър-председателя и Народното събрание. Уважаеми зрители, помислете си каква държава е България, след като Валери Симеонов все още й е вицепремиер!“.

Цялото предаване от 12 февруари 2018 г.