enbg

Коментар за жестокото убийство на Виола Николова

29.6.2017 | коментара

Преди една седмица в София беше извършено брутално убийство. 29-годишният наркоман Стефан Станев по изключително жесток начин измъчва, а по-късно и убива младата Виола Николова.
Ето как водещият Иво Сиромахов кометира случая:
„Всички факти вече са ясни. Пред полицаите Стефан Станев обяснил, че клал момичето, цитирам – „за да я избави от мъките“. Момичето е пищяло и молело за помощ, докато я убиват.
Това, което е потресаващо, е, че всички съседи, според собствените им признания, са чували виковете за помощ и са останали абсолютно безучастни. Не са опитали да помогнат, не са опитали да го спрат, а най-шокиращото е, че никой не се е обадил на телефон 112. Просто са си спяли. По-точно не са спяли – лежали са в леглата си, чували са писъците и са стискали очи и са се правили, че това не се случва. Отказвам да приема, че обществото ни е такова. Отказвам да приема, че има човеци, които само външно изглеждат такива, а в тях няма капка човечност. Вината на изрода, извършил това зловещо убийство, е ясна. Но хората, които са мълчали, спотайвали са се, траели са си, те са съучастници. За мен те също са виновни за смъртта на това момиче. Казвам тези думи, защото ви моля да се замислите следващия път, когато насилват някого. Това може да бъде вашето дете, приятел или роднина.
Замислете се. И дано това замисляне следващия път да спаси живот.“

Цялото предаване от 29 юни 2017 г.