enbg

Коментар за визитата на Дмитрий Медведев

5.3.2019 | коментара

В предаването Слави Трифонов коментира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев у нас:

„Днес беше последният ден от визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Аз лично с огромен интерес следях неговото посещение. Първо – защото до вчера управляващите твърдяха, че президентът Радев е проводник на руските интереси, а пък срещата с руския премиер се оказа по покана на Бойко Борисов. И сега не знам кой е русофил и кой не. И второ – много интересни изказвания имаше по време на това посещение. И както се сещате тези изказвания дойдоха основно от нашия министър-председател.
Ето и първото му изказване: „България ясно артикулира, че ще участва в газоразпределителния хъб „Балкан“. – Аз реших да анализирам малко какво е искал да каже авторът на това изречение. Какво значи България ясно артикулира? Според тълковния речник артикулация, означава учленяване на говорните звукове. Тоест България ясно е издала някакви звуци, определено не е фъфлила, но също така не означава заемане на ясна позиция, поставяне на твърди условия и предявяване на каквито и да е изисквания. Не означава това въобще.
Второто изказване на Бойко Борисов е също много атрактивно. Цитирам: “Ще поддържаме руската техника в авиацията, докато дойдат новите изтребители, обеща Борисов и потупа приятелски Медведев по ръката със заръката: „Няма да се плашите“. – Край на цитата. – Значи, аз толкова уплашен Медведев не съм го виждал никога. … И как свойски Бойко го плясна по рамото… По-добре да му беше плюл в пазвата.

Изказване номер три: „Относно АЕЦ „Белене“ ситуацията е променена, след като загубихме години.” – Край на цитата. – От това изречение става ясно, че човекът е недоволен, че сме загубили години. Освен това намеква, че някой друг му е виновен за тези загубени години. Малко факти: на 29 март 2012 година Министерският съвет приема решение, с което прекратява строежа на АЕЦ Белене. Познайте кой е бил министър-председател на 29 март 2012 година, когато се взема решение за спиране на АЕЦ Белене?
А) Хан Аспарух
Б) Цар Калоян
В) Бойко Борисов
И без помощ от приятел, става ясно, че верният отговор е „Бойко Борисов“. Както е казал българският народ – кой се изходи по голяма нужда в долното ми бельо?“

Цялото предаване от 5 март 2019 г.