enbg

Кира Скот и Джеймс Кийгън от „Lord Of The Dance“ на гости в шоуто

14.4.2010 | коментара

Тагове:

13 април 2010 г.

Солистите на най-успешния пътуващ танцов спектакъл в света „Lord Of The Dance“ Кира Скот и Джеймс Кийгън бяха гости в Шоуто на Слави. Феноменалните танцови артисти са в България за последни огледи и уточнения в организационните подробности по турнето на трупата в България в началото на месец юни.

Брилянтно, блестящо, невероятно въздействащо бе изпълнението на Кира и Джеймс на танц от спектакъла, на сцената на шоуто. Кира е ирландка, на 28 години, Джеймс – на 24 и е наполовина ирландец, наполовина англичанин.
Разговорът на водещия Слави Трифонов с гостите премина от обсъждането играта на Бербатов в „Манчестър Юнайтед”, до естеството на народните празненства в България и Ирландия и съпровождащите ги танци и напитки. Слави обясни на гостите необходимостта от цървули за българските народни танци и дори подари чифт на Кира. Двамата обсъдиха и темата за женитбата, както и това кой има гадже, като въпросите се стовариха с пълна сила над Кира. Нейният приятел е танцьор от „Lord Of The Dance“, призна солистката. В последващия разговор между Слави и Джеймс обаче стана ясно, че Слави му възлага да му пази Кира до месец юни, когато ще бъдат отново в България.

Турнето на „Lord Of The Dance“ в България започва на 3-ти юни във Варна, след това на 5-ти ще имат концерт в Бургас, на 6-ти и 7-ми в Пловдив, и два концерта в София на 8-ми и 9-ти юни. Изявата е организирана от АРТ БГ. Съставът, с който спектакълът ще се представи пред българската публика се състои от 40 танцьори. „Lord Of The Dance“ се играе понастоящем от два паралелни състава – този, който ще видим, обикаля света, а другият се изявява на територията на Северна и Южна Америка.

Интересът към концертите у нас е толкова голям, че билетите са почти изчерпани, като за градовете Пловдив и София са пуснати в продажба билети и за второ шоу. Все още се водят преговори със създателя на спектакъла Майкъл Флетли да пристигне в България по време на концертите на трупата у нас. Ако това се осъществи, ще може да видите Флетли и в Шоуто на Слави.
За последен път той играе в „Lord of the Dance“ през 1998 г. в Дъблин. Оттогава Флетли режисира и участва в още два спектакъла – „Feet of Flames“ и „Celtic Tiger“, които също мигновено печелят признанието на публиката и критиката, и вече успешно пътуват в различни страни. Кира Скот и Джеймс Кийгън споделят, че са танцували с него в Тайван по Коледа.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. по класическа келтска легенда, шоуто „Lord of the Dance“ вече 13 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видян от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, „Lord of the Dance“ чупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена. Най-продаваната видеокасета за всички времена е спектакълът „Lord Of The Dance“. Продажбите са толкова изумителни, че този факт е записан в книгата на рекордите «Гинес».