enbg

Кейтлин Лъск, 4 декември 2014 г.

4.12.2014 | коментара

Певицата Кейтлин Лъск беше гост в „Шоуто на Слави“. Тя е солистка в оркестъра, изпълняващ на живо музиката на един от най-гледаните филми на всички времена – „Властелинът на пръстените“.

Сопраното разказа, че спектакълът „Lord of the Rings in Concert“ е едно голямо тържество за всички сетива – „имаме огромен екран, показващ филма и сцена с над 300 музиканти, сред които съм и аз – аз съм главният солист.“ Тя уточни, че цялата музика в спектакъла се изпълнява на живо. Лъск се пошегува, че този тип концерти изисква от нея да пее много специално, за да й обърнат внимание хората, които гледат филма. „Страхотно е защото, както и в киното, има тези моменти, в които си толкова вътре във филма и в действието, че забравяш за всичко“, допълни тя.

Подготовката на този спектакъл изисква големи усилия. Кейтлин Лъск разказа, че музикантите прекарват по една седмица на всяко място, където имат концерт, за да се сработят с местния екип: „Музиката на Хауърд Шор е толкова подробна, нейната красота е в малките детайли.“ Освен това музикантите от различните държави, които се включват в концерта, придават на музиката на Шор различен характер и специфично звучене. Кейтлин се познава с композитора на саундтрака от 14-годишна възраст и започва да пее в този спектакъл още тогава.

Певицата вече знае наизуст всички реплики във филма, а любимите й герои са Леголас и Арагорн. Според нея едно от големите достойнства на музиката на Хауърд Шор е в това, че чувайки част от нея, веднага разбираш в коя част на филма се намираш – дали си при орките, или при елфите, в Мордор или в Лот Лориен: „Музиката на Хауърд е толкова отличителна, че на феновете понякога въобще не им трябва да гледат филма на екрана, за да знаят точно къде се намират в Средната земя“.

Кейтлин Лъск разказа и за живота със съпруга си – капитан Джейк Редингтън, който е пилот на военен хеликоптер: „Ние сме толкова различни, противоположни – аз съм артист, обичам креативността, а той е военен, инженер, обича науката… Ние балансираме нещата по някакъв начин. Това е един чудесен брак.“ Понякога певицата изпълнява вкъщи на двете си деца части от музиката, която пее на сцената.

Кейтлин Лъск изпълни на живо в студиото на шоуто песента „May It Be“ на Enya, която е фон на финалните надписи в „Задругата на пръстена“. Спектакълът „Lord of the Rings in Concert“ е на 5 декември в зала „Арена Армеец“.

Цялото предаване от  4 декември 2014 г.