enbg

Камен Воденичаров, 21 октомври 2014 г.

21.10.2014 | коментара

Камен Воденичаров беше гост в „Шоуто на Слави“ и разказа за пиесата „Който трябва“, в която играе главната роля. Пиесата на Александър Урумов е в жанра политическа сатира, а неин режисьор е Димитър Стефанов. Продукцията е на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров”, а в постановката играят актьорите Бориса Сарафова, Теодор Христов и Рада Кайрякова.

Камен разказа, че в пиесата неговият герой – политикът Който трябва, се среща с българския народ. “Който трябва“ вече се е играла с голям успех този месец в Русе и в Сливен, а на 27 октомври предстои представление в салона на „Сълза и смях“ в София. Актьорът, който има повече опит в телевизията, сподели, че работата в театъра му доставя голямо удоволствие.

Камен Воденичаров сподели впечатленията си от актуалната политическа обстановка в България: „Вървим по инерция – със ските, намазани с лятната вакса, надолу, по трасето“. Двамата с водещия коментираха и опитите на техни бивши колеги да влязат в политиката, последният от които по време на кампанията заяви амбиции да стане вътрешен министър. „За да си вътрешен министър трябва да имаш добро обоняние“, пошегува се Камен.

„И в нашето представление става дума за това, че в крайна сметка тези политици и цялата политическа класа, за която непрекъснато говорим, не е дошла от Марс. Не са ни ги пуснали от някъде. Те са част от самите нас“, каза Воденичаров. Според него в България гражданите трябва да бъдат много по-активни, да имат повече енергия и да не оставят всичко да се прави от други хора.

Цялото предаване от 21 октомври 2014 г.