enbg

Как КОНПИ оправда всички от Апартаментгейт

24.6.2019 | коментара

В предаването Слави Трифонов коментира новината, че „Антикорупцията“ не е открила злоупотреби при апартаментите на властта. Той посочи, че това касае Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

„Каква изненада. Какъв шок! Случайност? Не мисля. Сега с нетърпение чакаме как ще се произнесе Антикорупционната комисия, с шеф Пламен Георгиев, за казуса с недекларираната тераса от 186 квадратни метра към апартамента на… самия Пламен Георгиев.
Значи, този Апартаментгейт, според КОНПИ, се оказа един фишек. Според всички нас е наглост и корупция, а според комисията за корупция – така е редно. Защото и шефът на КОНПИ и зам.-шефът на КОНПИ са в същия скандал. Предлагам на Нобеловия комитет в Стокхолм да учреди нова нобелова награда – за борба с корупцията. И първия носител да бъде КОНПИ – България. Значи, уважаеми зрители, всички разследвани в този скандал съвсем случайно са придобили тези луксозни апартаменти и имоти, докато са били на власт. Това е случайност, уважаеми зрители. Много държа друг път да не изпитвате съмнение, когато властимащ придобива апартамент по време на власт. Уважаеми зрители, ние сме щастливи хора, погледнете го от тази гледна точка – има ли такова друго място в света, в което да се случват такива неща. Ние живеем интересно, бе, уважаеми зрители. Нямате ли чувството, че като станат депутати и властимащи, започват да ни мислят за дебили? Ей го, даже и Валери Симеонов какво е казал по повод намаляването на субсидиите: “Подмазване на простолюдието – ето това е популизмът” – край на цитата. Уважаеми зрители, ние сме простолюдие, а те са аристократи. Затова те така си вземат апартаменти, така се държат, така живеят на наш гръб, защото те са аристократи, а ние сме простолюдие. Ще ви питам нещо, което вече съм ви питал: “И какво да ги правим тия кавали, след като вече сме ги избрали?”. И ще ви отговоря: “Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? Докога ще си траем, вече става банално? Толкова ли е трудно да живеем нормално?!” – каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 24 юни 2019 г.