enbg

Какво накара една украинка да дойде от Вирджиния в Монтана?

31.10.2011 | коментара

Следващ епизод >>

В понеделник започна излъчването на кастинга за новия проект на „Шоуто на Слави“ „Умна и красива“. Членовете на комисията Ивайло Вълчев, Филип Станев, Тошко Йорданов и Слави Трифонов установиха, че досега не са познавали изобщо българската жена. Ето и кои бяха първите участнички, които застанаха срещу тях водени от желанието да докажат, че са умни и красиви.

25-годишната Дарина Христова от Варна се чувстваше притеснена, когато се изправи срещу комисията: „За първи път четири мъже ме разтреперват по такъв начин, че сърцето ми ще изхвръкне.“ Дарина разкри, че случка от работата повлияла позитивно върху желанието й да се запише за „Умна и красива“: „Аз продавам мобилни услуги, правя карти на хора, сключвам споразумения. При разговор с един от клиентите, който си купуваше мобилна карта му казах, че в картата има интернет, който може да се ползва през телефона. Тогава проведохме следния диалог:
„Нали може да ползвам интернета и вкъщи?“
„Да, можете“
„А да си тегля филми и музика?“
„Да, но през телефона.“
„А не може ли през компютъра?“
„Как ще осъществите връзката компютър-телефон?“
„Ами ще сложа телефона върху компютъра…“
Тогава си казах – аз няма да го направя това нещо, което означава, че съм малко по-умна. Така че – мога да дойда в Умна и красива.“

Петрана Манойлова (25 г.) от София била записана от мъжа си за проекта. Eто какво пише в неговия мейл: „Имам желание да запиша съпругата ми за вашия конкурс. Mисля, че отговаря на вашите изисквания. Женени сме от 5 г. с две деца на 4 г. и на 3 г. Завършила е висше образование и мисля че е хубава, но вие ще прецените.“ Според комисията мъжът й Мишо просто е искал да се изфука. Семейството било в Испания, но според Петрана съпругът й не е успял да се адаптира и затова се върнали в София. „Обгръща ме с цялата си любов и прави всичко за мен.“ – обясни Петрана за съпруга си.

„Завърших наскоро и в момента си търся работа по специалността – икономика на индустрията“, каза Десислава Недялкова (23 г.) от Карнобат. Гостуването й на „приятели в София“ отвори отново темата за невъзможното приятелство между мъже и жени. Десислава отвърна, че „много не й се получават нещата с приятелките“. Преди 2 седмици се разделила с гаджето си – тя го обичала, но той я зарязал. Според Слави Десислава трябва да се ориентира към по-възрастни мъже – над 30 г., които знаят какво искат, което Филип Станев обобщи с фразата: „чичаците са страшни пичове“.

Галя Георгиева (20 г.) от Перник също каза, че си търси работа – „това е единственото нещо, което правя напоследък“ – „Вече нямам никакви претенции, понеже съм безработна от януари. Работех, но ме махнаха от работа понеже уча. Уча металургия – единственото момиче в курса.“ По отношение на темата за секса Галя заяви: „не се пазя за първата брачна нощ“. „Значи оредяваме“ – отвърна Слави, на което Галя отвърна: „Знаеш ли колко губиш…“

Елица Жуглева (20 г.) от Пазарджик пристигна специално за кастинга от Университета „Уестминстър” в Лондон, където изучава „Политика и Международни отношения”. Според Елица британския акцент на английския език звучи много добре, особено като го говорят мъже. Елица разказа, че е учила в девическо училище в Лондон: „Бяха двете най-хубави години в живота ми. Там се обучават само деца на аристократи, учеха ни на маниери, как да се храним, как да сядаме…“ На въпрос дали всички в училището са девици Елица уточни, че никой не ги проверява. Тя разказа, че еднополовите училища, които са най-престижните в Англия, организират социални събития, в които девическите училища се срещат с момчешки училища: „Събираме се и си комуникираме, но не винаги се получава комуникация – като се награбят от началото и край…“

Валерия Цимбал (30 г.) от Украйна дошла в България заради голямата обич към съпруга си: „С него се запознахме в Щатите, но дойдохме в България заради кризата. Загубих си работата тогава, когато вече си имахме къща и всички материални блага, които човек може да има в такава държава. Бяхме свикнали да живеем на едно материално ниво, което трябваше да променим и да започнем от нулата – да работя като сервитьорка, или поддръжка на къщи… В такива моменти те хваща тежка носталгия, депресия и желание да се върнеш при близките си хора.“ Валерия говори 7 езика – украински, руски, румънски, английски, полски, немски и български. Според нея българите не оценяват в каква страхотна държава живеят. Дразни я песимизма на младите хора в страната ни, които винаги казват, че няма как да се получи нищо. „Аз за две години научих български, завърших курс по гримьорство, спечелих първо място в конкурс по гримьорство и сега си отворих козметично студио. Защото в Монтана няма инфраструктура да се работи като икономист, каквато е специалността ми. Но не искам да спирам дотук.“

Христина Радева (23 г.) от Варна каза, че чете книги, но си няма любим литературен герой. Занимава се с моделство и учи счетоводство и контрол във Варна. От малка ходела по турнетата с цел да се добере до Слави, но все я спирали.

Маргарита Илиева (57 г.) от Пловдив загубила съпруга си преди 3 години, след 30 годишен брак и сега живее с двамата си сина. Тя каза, че времето помага, но че единственият начин да продължиш напред след такава ситуация е да се посветиш на децата. Според Слави присъствието на Маргарита в шоуто би трябвало да даде на много хора оптимизъм.

Веселина Желязкова (20 г.) от Бургас пристигна специално за кастинга от Перуджа, Италия. От осем години Веселина учи в Умбрия – заради разочарованието на майка й, която е учителка, от родната образователна система. Мечтае да се завърне в България след като завърши. Слави и Веселина се обединиха около тезата, че италианците имат един и същи модел на поведение спрямо хубавите жени – очароват ги, женят се за тях и после ги оставят в една къща с решетки да готвят паста. Веселина сподели и предупреждението на италиански продуцент: „Много внимавайте с италианците, защото дори и мен, въпреки че съм мъж, успяват да ме омайват.“ Въпреки целия разговор Веселина каза, че гаджето й е италианец.

Четиримата мъже от комисията на „Умна и красива“ се обединиха около желанието да „попълзят“ пред Мадлена Иванова (23 г.) от Плевен, но се оказа, че тя няма камшик под ръка и идеята се провали. Студентката по право смята, че красивите жени не трябва да успяват само чрез визията си. Тя работи в Плевен и се издържа сама, защото си няма приятел: „Не мога да срещна човек, който да е искрен и истински. В днешно време отношенията между мъжете и жените станаха доста комерсиални, а това не ми харесва.“

Петя Костадинова (22 г.) от Пловдив забавлява комисията с изпълнение на песента „Непознати улици“ на Мери Бойс Бенд.

Студентката в Библиотекарския университет Александрина Йорданова (23 г.) от София донесе на Слави своите две книги – едната с поезия, а другата – със сватбени клетви, тостове и пожелания. Ето една от сватбените клетви:
„Душа – душа с теб да слея
Кълна се, всеки миг копнея
И без много думи любовта е в нас
Заклева ни тя час по час
Върви до мен, не се страхувай
Децата ни сънувай
Ще познаеш истина една
Щом кажеш свойто Да…“

Александра Лободова се опита да впечатли комисията не със сватбена клетва, а с провокативно стихотворение. Произведението на 16-годишната ученичка в Езикова гимназия „Бертолд Брехт“ в град Пазарджик провокира дискусия относно проституцията и легализирането й.

Янислава Илкова (23 г.) от София предизвика известно мълчание в комисията, след което Слави й обясни, че „по начина, по който си се барнала, тъй като аз съм хетеросексуален, трябва първо да реша какво да кажа…“ Водещият сподели, че наскоро документален филм го накарал да се замисли около положителното си отношение към силиконовите гърди. „И на мен не ми е приятен силикона, по-добре ми е така“, заяви Янислава.

Приятно развеселената Вероника Кирова (18 г.) от Бургас успя да спре да се смее след няколко минути пред комисията и откъслечни думи като „Ами да… приятно ми е тук… Здравейте… казвам се… Вероника… да, добре съм…“ Вероника трябвало да учи, но решила че има нужда от „малка почивка от живота“. На въпроса дали си има гадже тя отвърна „не знам“. За финал на своето представяне Вероника изпя песен, на която „текста много не го знам, нямам и сингбек…“

Очаквайте следващите издания на „Шоуто на Слави“, което тази седмица е посветено на кастинга за „Умна и красива“.