enbg

Кабир Беди, 24 юни 2015 г.

24.6.2015 | коментара

Индийският актьор Кабир Беди гостува в „Шоуто на Слави“. Беди е известен в цял свят с ролята на Сандокан от едноименния филм, придобил огромна популярност преди повече от 30 години.

Кабир Беди започнал с работа в рекламната индустрия в Бомбай, след което получил от шефа си роля в пиеса, станала огромен хит. Това довело при него боливудските продуценти, а скоро след това ги последвали и италианските, за да получи ролята на Сандокан. Любопитното е, че за пробните снимки в Рим, Беди трябвало да отиде на собствени разноски. Според актьора образът на Сандокан представя духа на свободата, идеализма и вярата в любовта. Той призна, че героят на Емилио Салгари е най-важната му роля, а сериалът имал огромно влияние в цяла Европа: „Никога не съм спрял да се изумявам от това какво огромно внимание има върху живота на хората Сандокан“, заяви Беди пред Слави.

Кабир Беди разказа и за други свои роли – в „Джеймс Бонд“, в сериала „Дързост и красота“. Освен своите над 150 роли в кино- и телевизионни продукции, той е изиграл много образи в английския, канадския и индийския театър. Сега е член на Американската филмова академия и гласува за наградите Оскар. Беди е в България за снимки на боливудската продукция “Dilwale”, в който участва и друга голяма звезда на индийското кино – Шарук Кхан. Актьорът призна, че е „докоснат от топлината на посрещането“, което получил в България.

Кабир Беди е роден през 1946 година в Мумбай, Индия.

Цялото предаване от 24 юни 2015 г.