enbg

Искат общинските съветници да са извън антикорупционния закон

18.12.2018 | коментара

Тагове:

В предаването Слави Трифонов коментира предложението на депутатите от ГЕРБ и ДПС общинските съветници да се извадят от антикорупционния закон:

„Ще ви кажа един факт. Тази седмица излезе докладът на Партията на Зелените в Европейския парламент, който определя България като най-корумпираната страна в Европейския съюз. И ако си мислите, че депутатите ще работят за премахване на корупцията – вие много сте се заблудили. Напротив. Депутатите искат да се узакони корупцията. … Искат и го правят.

Вчера депутатите на ГЕРБ и ДПС предложиха общинските съветници да се извадят от антикорупционния закон и за тях да отпадне задължението да декларират имущество, несъвместимост и конфликт на интереси. Тоест предлага се легално, напълно законно, общинските съветници да използват служебното си положение за лично облагодетелстване. Чуйте само с какъв безумен довод се предлага това. Причината била, че броят на общинските съветници в държавата бил около 5400 души и това били твърде много хора, за да бъдат проверявани и контролирани.
Значи да очакваме, ако се приеме този закон, един огромен брой престъпници да се опитат да станат общински съветници, защото така, чисто законово, ще избегнат закона.

И така, уважаеми сънародници, засяга ли ви лично, че ще пращате хора в местната власт, които ще могат да крадат законно?“

Цялото предаване от 18 декември 2018 г.