enbg

Интелектуален хип-хоп от Бъркли и ООН

2.11.2011 | коментара

<< Предишен епизод                                              Следващ епизод >>

Трети ден продължава кастинга за новия проект на „Шоуто на Слави“ – „Умна и красива“. 16 учаснички, сред които украинка, мулатка, ромка и възпитаничка на Бъркли, стажувала в ООН се изправиха пред Слави и комисията. Най-младата участничка беше на 17 години, а най-възрастната – на 53.

18-годишната Желязка Стефанова от Ихтиман влезе на кастинга с думите: „Аз съм 100 процентова натурална ромка. Не ме е срам да го кажа. Семейството ми е съвсем нормално. Успехът ми е 5,85-5,90 – взимам стипендия за отличен успех.“ Желязка иска да участва в „Умна и красива“, за да се докаже като човек и като личност. По повод на събитията в Катуница, Желязка каза, че заради една черна овца не трябва да се набеждава цялото стадо. Слави й опонира: „Цялото стадо повечето не е като теб, живее по един различен начин, няма успех 5,85, защото въобще не ходи на училище. По-голямата част от стадото на твоите години вече има три деца и се занимава с най-различни дейности, повечето от които – нерегламентирани.“ Според Слави ситуацията в Катуница е следствие от това, което е правила властта през последните 20 години.

„Честно казано – заради колата.“ – така откровено отговори на въпроса защо иска да участва в „Умна и красива“ Радост Иванова (28 г.) от Бургас. Тя каза, че скоро няма да може да си позволи да си купи такава кола и затова решила да я спечели. На въпроса „Имаш ли си гадже“ Радост отвърна с въпрос: „В единствено число ли?“ – и продължи – „Tе се редуват, защо трябва да е по едно и също време… с график са.“ Драгомир Петров каза, че има въпроси към Радост, но няма да ги зададе.

Вяра Станкова (24 г.) от Сандански обясни мотивацията си за „Умна и красива“ така: „Ако трябва да си кажа честно – искам да спечеля джип. Това ми е приемлив и легален начин да спечеля такъв вид МПС. Вълнуват ме и книгите, но което ме вълнува си го купувам и сама. Макар че книгите променят стойността на наградата.“ Слави попита Вяра дали според нея интелектът е в плюс за една жена: „Ако съм откровена – не, но предпочитам тази роля, защото другата е много масова и е лесна.“

Когато била студентка в Техническия университет, Илиана Иванова (53 г.) от Монтана правeла преводи на всичките си колеги от чужди езици, защото не обичала да чертае и в замяна те й правели чертежите. Покрай тези занимания научила няколко чужди езика. В момента тя говори немски, руски, италиански, английски и недерландски, а от 8 години живее във Верона, Италия: „Мислех, че е много приятно да пътуваш и да посещаваш различни държави, работейки, но се оказа, че не е толкова приятно. Работя в италианска компания, която произвежда преси за теракота и за керамика.“ Илиана има два брака – с българин и с италианец и сравнението между двамата е в полза на италианеца: „Той е по-дисциплиниран, ако ми се развали хладилника, още утре ще го направи – не трябва да му се моля“. Според нея на българите ни липсва основно дисциплина: „Ние имаме много повече положителни качества от тях и заслужаваме много повече от тях, обаче ни липсват някакви дребни детаили и затова живеем така“.

Друг представител на северозапада – Вероника Лазарова (18 г.) каза, че гледа северозападните вечери е „Шоуто на Слави“ и във Враца много се забавляват с тях. Тя дори предложи на сценаристите да се обръщат към Слави с врачанската дума „маторец“, която означава „мъж за женене“.

Елина Димитрова (21 г.) от Бургас учила 2 години в УНСС, но заради липса на средства се наложило да прекъсне обучението си по специалността социология. Сега Елина си търси работа, за да финансира остатъка от следването си. Слави я попита дали не смята, че би могла с този външен вид и с този интелект да се реализира като жена – „да се за запознаеш с някого, който да върви напред, а ти да си тази, която му дава енергия и го подкрепя – неговия стимул, неговата муза“. Отговорът на Елина беше: „Не искам да съм нечия държанка – повечето мъже в България възприемат жените до тях по такъв начин“. Елина обясни, че предпочита да е самостоятелна и да разчита само на себе си.

Ива Йорданова (27 г.) от София разказа, че е учила в колежа Бъркли в Ню Йорк, но й се наложило да се върне в България: „Компанията, за която работех след дипломирането си, не ми подаде документите за нова работна виза навреме и загубих правата си да пребивавам в Щатите.“ Целта й е работа в ООН, където е стажувала няколко пъти. Ива е изкарала 143 точки на теста за IQ. Според нея интелектът е по-важен от красотата – „аз лично не мога да се влюбя в тъп мъж“, обясни тя. При жените според Ива е същото – тя каза, че не иска да е желана заради визията си. След този разговор Ива изненада комисията с провокативан хип-хоп танц, за който Слави каза: „Абе, мойто момиче, в този танц не виждам да имаше някакъв съществено разпознаваем интелект. Секси е този танц. Той предизвиква само желание за секс.“ Ива обясни, че за нея е важно да имаш вътрешно самочувствие – „да знаеш как да управляваш тялото си, как да управляваш израза на очите си, движението на косата, на ръцете“. Кубинецът, с който била, я зарязал преди 3 месеца, защото не можел да напуска и да се връща в Съединените щати.

Наталия Генова (17 г.) от Брезово каза, че се чувства много по-спокойна, живеейки в малък град. Не й харесва само това, че всички се познават и клюкарстват. Участва в „Умна и красива“, за да промени живота си – „Това еднообразие взе да ми омръзва и реших да си пробвам късмета – да се докажа пред цяла България“.

Надежда Шопова (19 г.) от София се появи в студиото с екстравагантна визия, която по никакъв начин не отговаряше на това, което учи – счетоводство и контол. Екзотичната бъдеща счетоводителка каза, че не познава биологичните си родители – „не знам и не ме интересува къде са, осиновена съм и се гордея с това“. Според нея всеки може да си направи едно дете, въпросът е в това да го направи личност. Надежда каза, че е щастлива и че живее много добре: „Не страдам от липса на мъжко внимание, повечето просто искат да си начешат нагона – леле, какво е да спиш с мулатка…“ Надежда каза, че й е странно това, че мъжете я оценяват по цвета на кожата й. Слави сподели, че и той се чувства така: „При мен също нещата са свързани с принадена стойност, която в повечето случаи е по-важна от базата“.

„Имам магазинче за цветя от три години“ – така обясни, че изкарва прехраната си 26-годишната Вероника Младенова от София. Според нея, за да е аранжор, човек трябва да има в сърцето и душата си чувство към красотата. Тя разказа, че от 15-годишна е с мъжа си, двамата са екип и сега тя печели парите, а той гледа 3-годишната им дъщеря. Вероника разказа покъртителна история за това как като дете е ходила в дъжда с мокро тефтерче от Китен до Приморско, за да си вземе автограф от Слави след концерта му, но госпожата я е отрязала с думите: „Тефтерчето е мокро, тръгвай“. Детската й мечта била да се запознае със Слави, което Филип Станев коментира така: „Децата, които ви харесват пораснаха. Вие сте идол на поколения.“ В крайна сметка Вероника си тръгна от студиото с желания автограф.

„Къде учиш?
Във варненския свободен.
Какво?
Архитектура.
Защо?
Защото когато трябваше да си избирам професия подходих доста отговорно. Исках да избера нещо, което да не спира да ме предизвиква. Тъй като имам свойството, когато видя, че съм добра в нещо, рязко да губя интерес към него.“
Така започна разговора на Слави с Ралица Ценова (24 г.) от Варна, която се самоопредели като „интересна личност“. „Непреодолими междуособици“ беше странното словосъчетание, което Ралица посочи като причина за раздялата й с бившото гадже. Според нея превъзпитанието на изграден характер е трудна задача – дразнел я най-много навика да си маже масло с ножа, с който реже хляба. Иначе сексът бил „доста добре“. Според нея Слави е „табела“ и „критерий“ за хората.

Таня Сидоренко (23 г.) от Враца живее в София, а учи в Търново. Към столицата я влече заради приятелите, които бяха изброени поименно: „Тина, Деси, Гери, Иван и двете Христини“. Присъствието на Иван в дамската компания беше обяснено така: „Той нищо не иска, към жени няма афинитет“. На Таня й допаднало името на проекта „Умна и красива“ и се записала за участие в кастинга.

Светлана Славова (25 г.) от Казанлък решила да си докаже, че това, че е с увредено зрение (наследствена дистрофия на роговиците) не може да й попречи да участва в „Умна и красива“. Светлана завършила за масажистка и в момента масажира – „клиентите са доволни“, похвали се тя. Светлана направи мил подарък на Слави – медал от турнир по шахмат. След кастинга й предстои друг турнир – по табла, което Слави посрещна с думите: „Не бива да играеш табла с мен“. „И ти шах срещу мен“ – не му остана длъжна Светлана.

„Аз съм от Украйна, живея тук от три години, тук ме доведе любов…“ – започна 29-годишната Юлиана Блиндер – „Дойдох тук да се запозная с баща си, който ни напусна преди 26 години, отидохме на море в Несебър и там се срещнах с мъжа, който ме накара да си променя живота и да дойда тук.“ Юлиана работи като танцьорка, по-точно кючекиня. Решила да разбие стереотипа, че танцьорките и блондинките са глупави.

Червенокосата Заря Божкова (22 г.) от Пловдив се появи в студиото „като от реклама на някоя марка за боя за коса“. „Знаете ли, че едно време такива като вас са ги горели на кладата?“ – запита Слави и обясни – „Смятали са, че жените с естествено червени коси са вещици и общуват с дявола“. Според Филип Станев по-късно през годините се разбрало, че всички жени са вещици… Заря е стажант в отдел „Продуктов мениджмънт“ в голяма енергийна компания. Завършила е Международни отношения в Испания. Прибрала се в България, защото станало студно да живееш като чужденец, сега е щастлива, защото се е реализирала в България.

Последната участничка за сряда беше Катя Марашлиева (18 г.) от София. Катя е родена в Португалия, защото баща й – футболиста Христо Марашлиев, е играл в тази страна. Родената в семейство на легенди от ЦСКА Катя решила да участва в „Умна и красива“, защото от малка гледа предаването на Слави и много уважава екипа. Според водещия Катя има рядкото свойство да зарежда атмосферата с позитивизъм и положителна енергия.

В случай, че искате още положителна енергия – не пропускайте „Шоуто на Слави“ в четвъртък и петък, когато кастинга за „Уман и красива“ продължава.