enbg

Инициативен комитет от шоуто ще инициира подписка за референдум

26.10.2015 | коментара

На 26 октомври в „Шоуто на Слави“ водещият Слави Трифонов обяви, че е създаден Инициативен комитет, който ще инициира подписка за провеждане на референдум. Ще бъдат включени 6 въпроса, които ще бъдат внесени по надлежния ред в НС на 9 ноември. На 10 ноември  ще стартира събирането на подписи. Ето кои са въпросите:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

В Инициативния комитет са колегите:

1. Станислав Тодоров Трифонов

2. Тошко Йорданов Хаджитодоров

3. Ивайло Ванев Вълчев

4. Филип Маринов Станев

5. Иво Божанов Сиромахов

6. Александър Николов Вълчев

7. Драгомир Стефанов Петров

8. Иван Георгиев Кулеков

Събирането на подписи ще продължи 3 месеца. На 9 ноември ще обявим на нашия сайт къде ще бъдат центровете по градове, в които всеки, който желае, може да се подпише.