enbg

Изненади от различно естество сюрпризираха комисията в ПРЕТЕНДЕНТЪТ

5.11.2010 | коментара

Втората вечер от задачата „Атрактивно изпълнение на танц” може да се определи като „Вечер на учителите в Претендентът”. В центъра на вниманието бяха Цвета Цочева и Ива Григорова от танцов клуб „Дъга”, Искра и Елисавета от балет „Акатамус”, Станислава Лефтерова и Нели Желева от балет „Магаданс”.

В началото на шоуто Иво Сиромахов припомни думи на титулярния водещ от предната вечер, с които Слави Трифонов декларира, че никога не би изтанцувал кючек, като този на претендента Тони Стоянов. Иво пусна компроматно видео, в което Слави Трифонов танцува кючек при гостуването на Мелиса Смит в шоуто. Видеото от своя страна бе последвано от ироничните коментари на Иво Сиромахов и Георги Милчев – Годжи. Само вторият водещ Иван Стоянов подкрепи Слави: „Танцът Ви беше изящен и много примерен.”

Първото изпълнение за вечерта беше салсата на Тома Горанов и неговата партньорка Цвета Цочева. След този танц първите коментари на комисията бяха насочени към партньорката на Тома Горанов. „Браво, г-це Цочева”, аплодира Слави Трифонов, „много съжалявам, че г-ца Цочева си тръгна”, продължи Иво Сиромахов, а Светльо Митев направи извода от предните два коментара: „Защо имам усещането, че през по-голямата част от времето, тези две трети от уважаемата комисия, са наблюдавали не Тома Горанов, а неговата партньорка Цвета Цочева?” Тук партньорката на претендентът се завърна на сцената. Това бе посрещнато от Слави-Трифоновото „да живей Цочева” и Иван-Стояновото „комплименти”. Повторното появяване на Цвета Цочева „вдъхнови” Светльо Митев да заключи: „Сега вече с чисто сърце може да кажем, че Тома Горанов се справи прекрасно.” За статистиката ще кажем, че името на Цвета Цочева в петъчното шоу беше споменато общо 19 пъти.

Втори на сцената излезе Даниел Петканов. Той, заедно със своята партньорка Ива трябваше да танцуват валс.
„Мистър УНСС въобще не се е опитвал да ме сваля, беше много всеотдаен, през цялото време изпълняваше моите заръки, беше изключително сериозен. Аз още в началото му казах, че си имам приятел”, отговори неговата учителка Ива Григорова на въпрос на Иван Стоянов дали Даниел се е държал професионално по време на подготовката.
След валса Иво Сиромахов изрази съжаление: „На мен някакси вече ми липсва г-ца Григорова…” В този момент Ива Григорова отново излезе на сцената, за да получи повторно аплодисментите на публиката и най-вече на комисията. Даниел все пак получи някаква оценка от Иво Сиромахов: „Личи си, че си от УНСС – танцуваш някакси със стопанска цел. Отношението ти към танца е икономическо, като те гледам, не мисля за танца ти, а за индекса Дау Джонс.” След Иво и Светльо Митев подхвана Даниел: „Имаше един – два момента, в които ми напомни за мистър Бийн. По-специално моментите, в които мистър Бийн с почуда открива, че има ръце и че те най-вероятно имат някакво приложение.” „И по отношение на краката е така”, допълни Слави Трифонов.

Трети на сцената излезе Васил Матев, облечен с шлифер. Заедно с Искра и Елисавета от балет „Акатамус” Васил трябваше да представи еротичен танц. Преди изпълнението, Слави попита учителя на Васил – Семир: „Знам, че изненадата е два вида – приятна и неприятна. Кажи как ще се изненадам?”

Накрая на изпълнението Васил си разкъса фланелката, за да покаже докерските си гърди, но това не попречи на Слави Трифонов да заяви: „Приятно съм изненадан, беше дозиран този танц.” Светльо Митев определи изпълнението като „пародия на еротичен танц”. Иво Сиромахов пак започна да изпитва чувство на липса, затова на сцената отново се върнаха Искра и Елисавета. Докато те стояха до Васил Матев, сценаристът направи своя коментар: „Като видях Васил да излиза в този шлифер, уплаших се, че ще се разиграва някакъв сюжет от парка.” Слави Трифонов изказа съмнения, че това е негов шлифер, използван „преди много време в един танц“. „Надявам се, че не си го използвал в парка?”- завърши Иво Сиромахов.

Георги Николов танцува диско. Негови партньори в танца бяха Станислава Лефтерова и Нели Желева от балет „Магаданс”.
„Ти се справи най-добре от всички претенденти”, даде своята висока оценка за танца Слави Трифонов.
Тенденцията пък повеляваше Станислава и Нели да се появят отново на сцената. А Иво Сиромахов заяви: „Към тях аз изпитвам най-топли колегиални чувства. Мога да кажа, че в йерархията от любимите ми колеги те са в топ 10!”

„Истинският водещ трябва да изненадва публиката”- така Героги Милчев-Годжи анонсира изненадата на претендентите – изпълнение на Дайчово хоро.
Слави Трифонов остана очарован от танца, но и сподели, че за него става по-трудно решението кого да изгони: „Този, който според мен се справи най-зле със задачата, тук (б.а на Дайчовото хоро) се справи най-добре.” Не стана ясно кого визира Слави Трифонов, но в понеделник той със сигурност ще трябва да елиминира един от претендентите.