enbg

Идеалният мъж трябва да има малко рошаво куче

3.11.2011 | коментара

<< Предишен епизод                                                  Следващ епизод >>

За четвърти път зрителите на „Шоуто на Слави“ станаха свидетели на кастинга, провел се за новия проект „Умна и красива“. С чаровното си присъствие, своите интересни мисли и житейски истории дамите успяха да впечатлят журито, което ги оценява.

Първа пред Слави, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев се появи кипящата от енергия Десислава Рошманова (27 г.) от Бургас. В момента тя е безработна, но до скоро е „пускала рекламите в телевизията“. Разказа, че няма гадже, защото не е срещнала мъж, който да се интересува от нея, а не от задника й. Десислава обаче е категорична, че не е от жените, които не знаят какво искат. Дори напротив, тя направи списък с нещата, които трябва да притежава мъжът до нея, а Слави съсредоточено си ги записа:

1. Да бъде психически и физически силен
2. Да не се чувства натоварен от позитивната енергия
3. Да не е простак
4. Да направи деца на жена си без да я зареже
5. Да не пие и да не пуши (пури може)
6. Да бъде моногамен
7. Да излиза на разходка с жена си
8. Да има куче (малко, рошаво)

19-годишната Магдалена Лазарова от с. Ветрен дол изненада журито с това, че живее в единственото село, в което се отглеждат киви, нар, смокини и банани. „Банани от Ветрен дол, купете си банани от Ветрен дол“, възкликна Слави. Мотивацията си да участва в конкурса тя определи така: „Винаги хората около мен са ме смятали за много красива, много умна, аз никога не съм ималата такова самочувствие, не съм се възприемала за такъв човек. Исках да видя дали имам шанс, просто да се пробвам“. Магдалена учи балканистика в Пловдивския университет и се занимава с 8 балкански езика, освен това се оказа, че знае още 4-5-6 други.

Полина Найденова (22 г.) е от Шумен, но след като се е дипломирала, се е преместила да живее в Русе. „В Русе хората са много добри, докато в София има много странни хора“. Тя разказа как още при пристигането си на централната жп гара в столицата се е натъкнала на странен субект с колело. „Още със стъпването в София веднага се сблъскваш с някакви особняци. По-голям град, повече възможности, но и повече ненормалници“, каза тя.

Рехабилитаторът Петя Ганчева (27 г.) от Ловеч разказа, че в момента гледа малкото си дете и има нужда от автомобил. Това е една от причините, заради която тя се е явила на кастинга за „Умна и красива“. Петя е работила в болница за деца с церебрална парализа. „Не знам какво е да работиш там, как можеш да се изключваш?“, попита Слави. „Просто знаеш, че правиш добро за тях. Аз бях бременна с дъщеря си, когато работех там, и страхът беше огромен да не ми се случи и на мен такова нещо. Просто се надяваш да не ти се случи“, каза тя.

Йоана Георгиева (26 г.) от Червен бряг призна, че е фенка на Сън Цу: „Да кажем, че животът е война, и неговите правила и стратегии могат да се приложат в житейските ситуации“. Освен това призна, че обича да играе шах с компютъра, тъй като на повечето хора играта им била „скучна, тегава и дълга“. Йоана се е явявала и на конкурси за красота. „Приятно ли ти е да си месо?“ я попита Слави. „На никой не му е приятно. Но защо като месо? Всеки си избира като какво“. Тя определи участието си в такъв тип конкурси като „галене на егото“.

„Посещавам школа за европейски мост, там обсъждаме проблемите на България в Европейския съюз и всеки месец организираме ден на страна-членка на Европейския съюз“, каза 17-годишната Йоанна Петрова от Варна. Журито беше категорично, че България няма никакви проблеми в ЕС, а че държавите-членки имат проблем с България. „Най-сериозната тема, която обсъждахме, е патриоти ли са българите. Според мен – не“, допълни Йоанна. „Много малко хора уважават страната си и са готови да се борят за нея, както е било в миналото“.

С мотивационно писмо в рима Любка Алексиева (29 г.) от София кандидатства за „Умна и красива“:

Цяла нощ седя и мисля
какво писмо да ви измисля.
И в опит да се конкурирам с Деса Поетеса
ще пробвам да ви грабна интереса.
Една вечер, тъкмо легнала си бях,
в просъница рекламата на Шоуто видях,
и веднага щом заспах
засънувах и се замечтах.
Сиромахов, a.k.a. Иво
ме разпитваше във кастинга на живо,
задаваше ми всякакви въпроси
(за малко даже бой да си изпроси).
Водеше си записки на лист –
пустия му стриктен сценарист.
На колегите си – все отявлени младежи,
даже нещо Иво се изежи.
Обяви ги за невежи,
после погледа премрежи.
Обидените леко сценаристи
(като истински артисти)
на Сиромахов под акомпанимента
подпийваха си джинче с мента.

Ивайло Вълчев беше категоричен обаче, че последното с джина е „само заради римата“.

Сибел Килехалил (18 г.) от София разказа на Слави и сценаристите, че е със сирийски произход. Тя определи житейската си история като „дълга и различна“. Сибел е родена в България, но е отраснала само с майка си и малката си сестра. „Преди 5 години една вечер се обадиха по телефона, някакъв мъжки глас с много развален български език. В последствие разбрах, че това е баща ми и заминах за Сирия. Никога не съм знаела, че имам нещо арабско. Казвах се Сибел Иванова Димитрова, бях на майчини имена. Никога не сме питали за баща ни, никога нищо не ми е липсвало, майка ми си е и двете. Седмица по-късно бях със сестра ми и майка ми там. Докато се усетих – вече бях на границата на Турция и Сирия. Без да знам една дума на арабски, без да знам въобще къде отивам. Заварих, че имам още 8 братя и сестри, баща, той с друга жена, и 89 първи братовчеда – голямо семейство“, разказа Сибел. В момента тя живее в България и не е чувала баща си и братята от 2 години, тъй като връзката в тези страни са трудни. „Седим и чакаме обаждане“.

22-годишната Елисавета Йонкова от София Слави определи като „голям сладур“. Тя учи право в Софийския университет четвърта година. „Аз не смятам, че съм красива. Но искам да докажа, че не е вярно, че човек като изглежда малко по-добре няма никакъв акъл в главата“, каза тя. За нея на първо място стои учението. Не пожела да уточни дали си има гадже. „Не смятам да го казвам пред камерата, защото може на един да съм казала едно, на друг – друго“. „Поне е откровена и честна“, заключи Ивайло Вълчев.

50-годишната Валентина Псалтирова от Пловдив е била учител по руски език и начален учител, но в момента е безработна. „По принцип ми се ще да участвам в конкурси, а в другите конкурси пей с Ку-ку бенд, или танцувай – не мога да се изявявам, поради факта, че не мога да пея, танцувам любителски народни танци, но фигурата ми не е да ме гледа цяла България как друсам телеса. Реших, че съм за този формат – умна, пък смятам, че и на красота го докарвам“.

„Немалко хора са ми казвали, че съм красива. Немалко хора са ми казвали, че съм умна“. Така се описа Десислава Янчева (22 г.) от Варна пред журито. Разказа, че се заминава със спортни танци. „Най-хубавите жени са танцьорките, стига да не си хващаш гадже някой от партньорите“, каза Слави. „Няма такова нещо, всичко е напълно професионално“, отговори Десислава. Слави не повярва, че някой може да те пипа по задника професионално, но се оказа, че може. „Аз няма да мога, ама аз не съм и танцьор“, замисли се водещият. „Ама за това и не ме пипаш по задника“, опонира красавицата. Тя заяви, че има кой да я пипа по задника и непрофесионално. Най-важното качество, което Десислава цени у мъжа до себе си, е: „Изключително добър. Грижи се за мен – лежа си в леглото, пие ми се вода и той става без въобще нищо да му кажа“. „По принцип е хубаво ти да му донесеш вода“, намеси се Слави.

Яна Тодорова (23 г.) от Хасково сподели, че работи като учителка по български език и литература: „Доста често учениците ме бъркат с ученичка и ме свалят, колегите понякога ме гонят от училището или ако ме видят по коридорите по време на часовете ме питат защо не съм в час, карат ми се“. Яна подари на Слави първата си книга, надписана специално за него: „Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в своите най-дръзки мечти“.

По време на кастингите на „Умна и красива“ беше навършено и едно пълнолетие – Хилде Георгиева от Пловдив навърши 18 години в деня на прослушването си. „Малко съм болна“, извини се тя и не можа да изпее песента, която беше подготвила. „И аз съм болен, цяла нощ не съм спал“, оплака се и Слави.

„Честна съм и искрена – каквото мисля, това казвам“, сподели Ирена Цанева (27 г.) от Добрич. Дошла на кастинга да се забавлява, а и за да види Слави отново. “Стана ми малко тъжно предния път. Не си ли спомняш, че сме се виждали и преди?“, възмути се тя. Оказа се, че Ирена е участвала в кастинга за „Претендентът“ в „Шоуто на Слави“. „Тогава ми обеща, че пак ще се видим. Явно е било вярно“.

Валерия Радева (26 г.) от Габрово Слави определи като „скрита лимонка“. „Ти имаш много екзотична красота, различна си“, беше категоричен водещият.

„Много харесвам жени с очила“, реагира Слави на друга красавица – Цветелина Дочева (19 г.) от София. „Защото не те виждат ли?“, подметна Драгомир Петров. „Действа ми еротично една жена с очила“, контрира водещият. В момента Цветелина е студентка за първа година в УНСС. Била е 10 години състезател по плуване, има няколко златни медала, но се е отказала от спорта. „В България няма развитие“, каза тя. Била е и спасител на басейн, което провокира сценаристите да накарат хубавицата да покаже как ще спаси Слави, ако той започне да се дави.

Мария Маркова (19 г.) от с. Карабунар каза, че не е свободна и си има гадже. „Всяко младо момиче си има гадже. Или много гаджета, или едно“, обясни тя. Мария е била фризьорка: „Много ми харесва твоята прическа, много ти лъска темето“, каза тя на Слави.

Последната участничка Велина Григорова (41 г.) от София се яви на кастинга за „Умна и красива“ заради хванат бас, че няма да го направи заради това, че била „жена на порядъчна възраст“. Съпругът й не е бил против участието й. „Прие го добре, пък нататък – ще видим. По принцип правя винаги каквото искам, а той се съгласява“, каза Велина.

Утре вечер ще бъде последното от специалните издания на „Шоуто на Слави“, което тази седмица е посветено на кастинга за „Умна и красива“