enbg

Игнат Раденков за референдума

13.10.2016 | коментара

Под прякото ръководство на Игнат Раденков във Варна са построени 5000 апартамента, голяма част от общественото строителство в града, значими национални обекти и сградата на хотел „Черно море“. Той е признат за една от стоте личности на миналия век с траен принос за град Варна.

Днес Игнат Раденков споделя, че вижда България като един „напълно разграден двор“. „Такова обезличаване на държавността, на институциите никога не е имало, както сега – по времето на Борисов и Цацаров“, каза той. Игнат Раденков разкри подробности около различни случаи на измами и манипулации за милиони левове, с които се е сблъсквал – всички те са свързани с обществени поръчки за ремонти и строежи на сгради, както и с продажба на имоти без търгове. „Група престъпни безродници обсебиха държавни, общински и най-вече военните имоти“, обясни Игнат Раденков.

Той заяви, че застава зад референдума, защото вижда в него изход от сегашното положение и възможност хората да упражнят пряката си власт. „Моят апел е да излезем всички като един, да гласуваме и покажем, че сме народ. Иначе държавата ни пред очите на всички си отива!“, заключи той.

Цялото предаване от 13 октомври 2016 г.