enbg

Иво получил неочаквана рецензия от своята баба за първата си книга

18.1.2019 | коментара

В рубриката „Нещо лично“ Иво Сиромахов разказа за своята баба Тана, с която имал много силна връзка. Имала „жестоко“ чувство за хумор и иронизирала всички около себе си, била и много любознателен човек, разказа Иво. Той ходел при нея всяка седмица, за да играят табла, на която тя го научила като малък.

Когато през 2008 г. излязла първата книга на Иво Сиромахов – „Оптимистична теория за българския секс“, баба Тана, която вече била на 92 години, поискала да я прочете. Знаейки, че баба му е много консервативен човек, Иво опитал да я убеди, че няма да й хареса, но не се получило, така че той занесъл книгата, а следващия път трябвало да се изправи лице в лице с истината. Баба Тана произнесла и рецензията си: „Иве, чета тука книгата ти за секса и да знаеш – много истини си казал, бабе!“

Иво сподели, че баба Тана имала голямо културно влияние върху него, но и той имал голямо културно влияние върху нея – научил я да слуша Deep Purple и тя станала голям фен на групата. Сценаристът призна, че гостуването на музиканти от този ранг в шоуто е може би най-голямата награда от професията му. В предаването Борис Солтарийски, Лилия Стефанова и „Ку-ку бенд“ изпълниха песента на Deep Purple – „Sail Away“.